Bereikbaarheid omgeving Buke: speciale verkeersregelingen

Eerder reeds hebben wij bericht over verkeersmaatregelen – vooral parkeerverboden – die nodig zijn in de omgeving van de Buke met het oog op de opbouw en inrichting van de aankomstzone voor het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor vrouwen en mannen op zondag 23 juni. Daarbij komen dezer dagen nog een aantal speciale verkeersregelingen. Zo is er vanaf vandaag dinsdag 18 juni om 7 uur (tot woensdag 26 juni om middernacht) in Ter Kameren, de verbindingsweg tussen Buke en Gentsesteenweg, geen (doorgaand) verkeer meer toegelaten (in beide richtingen omrijden via kruispunt Buke – Gentsesteenweg). Vanaf vrijdagmorgen 21 juni om 8 uur (tot maandag 24 juni om 16 uur) zal het gedeelte van de Buke tussen het kruispunt met Ter Kameren en het kruispunt met de Gentsesteenweg afgesloten worden voor het verkeer. Dit zal gesignaleerd worden aan de kruispunten van de Buke met de A. Gevaertlaan, Vandendriesschestraat, Rijkbos en Gentsesteenweg. Doorgaand verkeer zal dan moeten omrijden via de A. Gevaertlaan, Bijlokestraat en Gentsesteenweg (en omgekeerd) of vanuit het centrum via de Grotenbergestraat. Vanaf zaterdagmorgen 22 juni om 7 uur (tot zondag 23 juni om middernacht) zal dit afgesloten gedeelte van de Buke uitgebreid worden (vanaf Ter Kameren) tot aan het kruispunt met Straatje. Zoals in nog heel wat andere straten (later meer hierover) zal er op zondag 23 juni zelf van 7 tot 18 uur in de hele Buke in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn.