“Wat met veiligheid van onze kinderen?” – Lieve Vander Hauwert misnoegd nadat dak gemeentelijke basisschool Erwetegem dreigt in te storten: “Onveiligheid al in 2022 gemeld”

Lieve Vander Hauwert van Positief (Liberalen Zottegem) uit kritiek op het stadsbestuur van Zottegem nadat leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Smidse in Erwetegem geëvacueerd dienden te worden nadat het dak van een leslokaal dreigde in te storten.

Het was ten gevolge van wateroverlast dat het dak begin deze week dreigde in te storten en vanuit de school wordt benadrukt dat er op geen enkel moment acuut gevaar dreigde voor de leerlingen. Echter, raaadslid Lieve Vander Hauwert, verwijst naar een eerder incident twee jaar geleden met het dak van dezelfde school toen de kleuters daar wegens de bedenkelijke staat van het gebouw ontsnapten aan veel erger (zie link). “Door Positief Zottegem werd in 2022 in de gemeenteraad een bijkomende vraag gesteld over de veiligheid van het gebouw, maar alles werd toen weggewimpeld… ’t was allemaal gecheckt”, aldus Lieve Vander Hauwert die verder nog sneert dat de ‘positieve’ jaarrekening van de stad Zottegem zoals eerder aangekondigd (zie link) blijkbaar ten koste gaat van de veiligheid onze jongste kinderen. “Dat laatste zou nochtans de hoogste prioriteit  moeten zijn”, klinkt het.