Zottegem: nog speciale verkeersregelingen

Naast de zeer uitgebreide verkeersmaatregelen op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni (zie via deze link) in het kader van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor eliterenners mannen en vrouwen, zullen dezer dagen ook nog een aantal speciale verkeersregelingen van toepassing zijn naar aanleiding van andere activiteiten:

VELZEKE : KERMISWEEKEND

In Velzeke organiseert het plaatselijk comité Velzeke Omarmt het kermisweekend met op zaterdag 22 juni een Retrokoersfuif met dj Gust De Coster vanaf 20 uur in het Parochiaal Centrum (+ EK-voetbal op groot scherm; inkom gratis) en op zondag 23 juni in samenwerking met Gezinsbond Velzeke vanaf 14 uur BK loopfietsen voor kinderen van 1,5 tot 7 jaar (3 leeftijdscategorieën) en kermisattracties. Alle activiteiten vinden plaats op het Sint-Martinusplein rond de kerk dat hiervoor volledig parkeer- en verkeersvrij zal gehouden worden van vrijdag 21 juni om 13 uur tot zondag 23 juni om 22 uur. Ook in de Korte Munte zal dan in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn.

MARKT – CENTRUM: EK- EN BK-FANDORP

Zowel ter gelegenheid van de tweede EK-match van de Rode Duivels tegen Roemenië op zaterdag 22 juni als van het BK wielrennen voor mannen en vrouwen op zondag 23 juni zal het Fandorp9620 op het marktplein in het stadscentrum open zijn, respectievelijk vanaf 18 uur en 10 uur, en zal de Markt verkeersvrij gehouden en afgesloten worden over de ganse breedte tussen het stadhuis en de hoek met de A. Scheirisstraat alsook in de Stationsstraat ter hoogte van de Nieuwstraat en de Zavel t.h.v. de Markt. Volgens een tijdelijk politiereglement zal dit het geval zijn op zaterdag van 19 uur tot 1 uur ’s nachts en op zondag van na de laatste doortocht van de renners tot 24 uur. Deze regeling zal ook van toepassing zijn voor de EK-match België – Oekraïne om 18 uur op woensdag 26 juni, dan van 16 tot 24 uur.

STRIJPEN: BK-RANDACTIVITEIT

Naar aanleiding van een randactiviteit die ter gelegenheid van het Belgisch kampioenschap wielrennen georganiseerd wordt vanuit café Gemeentehuis in Strijpen, zal op zondag 23 juni vanaf 6 uur in het gedeelte van het Strijpenplein tussen de Sint-Andriessteenweg en Beugelstraat een parkeerverbod gelden en geen verkeer toegelaten zijn (tot 18 uur) alsook op de parking aan de achterkant van de kerk (tot ’s nachts om 2 uur). In de Rijkestraat mag er tussen de huisnummers 1 en 7 A niet geparkeerd worden van 8 tot 18 uur (voorbehouden voor supportersbussen).