Zottegem: OLVC Centrum start met OKAN-klas

De scholengemeenschap Emmaüs (katholiek secundair onderwijs in Brakel, Herzele en Zottegem) kondigt aan dat volgend schooljaar gestart wordt met een zgn. OKAN-klas, een OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Deze speciale klas – in gewoon voltijds secundair onderwijs – wil jonge kinderen tussen 12 en 18 jaar die recent in ons land zijn aangekomen, helpen met hun integratie en taalontwikkeling. Daartoe krijgen deze leerlingen intensieve taallessen Nederlands en worden ze begeleid bij hun eerste stappen in onze maatschappij. Ook worden ze voorbereid op de overstap naar het reguliere secundair onderwijs, een opleiding voor een job of een andere studie.

De nieuwe onthaalklas gaat van start op 1 september 2024 en wordt gehuisvest in het Onze-Lieve-Vrouwcollege campus Centrum aan de Zavel/Nieuwstraat. Het team van OKAN-leerkrachten (zie foto) staat nu al klaar om er de nieuwe leerlingen te verwelkomen en hen te ondersteunen in hun leer- en integratieproces. Inschrijven voor de onthaalklas kan door contact op te nemen met OKAN-coördinator Katlien Cousy telefonisch via 09 360 12 29 of per e-mail naar katlien.cousy@olvczottegem.be.