Afgebakende zijberm voor schapen in de Leinstraat (Opbrakel) werd kapot gesproeid

Langs de momenteel drukke Leinstraat worden schapen ingezet ter bestrijding van de Japanse duizendknoop. Een  strook werd er afgespannen zodat er schapen in alle veiligheid kunnen grazen. Dit schreven we ongeveer een jaar terug in een artikel via NUUS  – Exoot plant wordt bestreden met Hebridean schapen in Opbrakel – NUUS.

Yves Meulenijzer van Greensheep uit Schorisse was terug van plan in deze periode schapen uit te zetten langs de Leinstraat tot hij tot zijn verbazing zag dat de kanten volledig werden kapot gesproeid.

Yves: “Uiteraard konden we hierdoor geen schapen uitzetten en is er klacht neergelegd. Dergelijke zaken kunnen nu éénmaal niet.” Schepen voor milieu Pëter Vanderstuyf en de voorzitter van de milieuraad Renaat Vermeulen kunnen ook niet lachen met deze gang van zaken.”

Op sociale media lezen we dat er niet veel gras voorhanden is. Dit is gewoon naast de kwestie reageren. Door het sproeien kan men op dit perceel nu geen schapen meer laten grazen. Men moet immers streven op openbaar domein naar een ecologisch bermbeheer zodat de biodiversiteit alle kansen krijgt. De gemeentelijke diensten mogen immers ook niet sproeien.