VOLUIT Oosterzele stelt voor om kinderopvang onder te brengen in klooster Scheldewindeke. Schepen Els De Turck een idee van hudig bestuur (CD&V/ZorgSaam)

Sinds kort staat het Klooster van Scheldewindeke leeg. Het pand, dat eigendom is van de Orde van de zusters van de kloostergemeenschap St. Franciscus. De 3 laatste zusters verlieten eind maart hun jarenlange thuis in Scheldewindeke en trokken richting Opbrakel.

Dat idee lanceert VOLUIT Oosterzele  Schepen Els De Turck (CD&V/ZorgSaam) reageert: betreurt de éénzijdige communicatie van de oppositie dit stond al op de rails in vertrouwelijke sfeer.

Het klooster ligt pal in het centrum van deelgemeente Scheldewindeke. Ligt vlak naast de vrije basisschool, op wandelafstand van de gemeenteschool én van het Marktplein met veel parkeergelegenheid. Het pand staat te koop voor sociale doeleinden. VOLUIT raadsleden Filip Michiels, Geert Van Grembergen en An Haesebeyt pleiten reeds lang om meer en betere infrastructuur voor kinderopvang te voorzien. Fractieleider Filip Michiels: “Het klooster heeft de ideale ruimte en ligging om in te richten als een kinderopvanglocatie. We pleiten al meer dan 15 jaar om extra te investeren in kinderopvang. Zeker in infrastructuur. We zijn met onze fractie voorstander om dit samen met externe partners uit te rollen.”

Op zaterdag 15 juni hebben we alle raadsleden al uitgenodigd om zowel de gloednieuwe kinderopvang die in de afwerkfase zit op de Site de Zilverlinde als de CRV-site te gaan bezoeken. Ik heb toen te goeder trouw ook een tipje van de sluier opgelicht over een nieuw te onderzoeken piste voor extra kinderopvangplaatsen onder meer op de kloostersite.