Vanaf morgen toch opnieuw Parkconcerten in Egmontpark

Nadat de Parkconcerten vorig jaar vergald werden door aanhoudend vandalisme (dat in de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus helemaal de spuigaten uitliep) waardoor toen besloten werd om de laatste twee geplande concerten te annuleren, heeft organisator Roy Morre inmiddels niet beslist om er definitief de brui aan te geven maar om integendeel de draad toch weer op te nemen. Gelukkig voor alle muziekliefhebbers die zodoende in deze maand juli en de komende maand augustus opnieuw kunnen uitkijken naar een reeks van acht diverse én gratis Parkconcerten, telkens op donderdag van 19 tot 23 uur in het Egmontpark aan het Kasteel van Egmont. Alleen op donderdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartsdag) is er geen concert gepland.

De concertaffiche kondigt volgende optredens aan:

  • op 4 juli: Dizzy Fingers (country, blues en rock)
  • op 11 juli: Moodcollector (party, fiesta, ska en reggae)
  • op 18 juli: Fox and the Bullocks (covers en Stijn Vandewijn)
  • op 25 juli: Up Your Mule + Rosecreek Riot (blues, hard rock, funk en pop)
  • op 1 augustus: Eddie and the Vedders (Pearl Jam Tribute)
  • op 8 augustus: The 925 (pop en rock ‘n roll) + Jackie (mix rock e.a.)
  • op 22 augustus: Lefwerk (Nederlandstalige hiphop)
  • op 29 augustus: Das Rock (StuBru coverband)

Om (opnieuw) vandalisme en diefstal te voorkomen, is nu bij een speciaal burgemeestersbesluit bepaald dat de organisator van de Parkconcerten “materialen behorende tot het evenement na elk gebruik dient te verwijderen of af te schermen voor oneigenlijk gebruik”.