De Egmontloop: een traditie die terug naar het centrum komt

Op 17 augustus 2024 wordt het centrum van Zottegem opnieuw het decor voor de Egmontloop, een evenement georganiseerd door Zottegem Atletiek. Deze hardloopwedstrijd biedt zowel recreatieve als ervaren lopers de kans om zich te meten op een parcours door het historische centrum van Zottegem en de kermis.

Een Breed Scala aan Afstanden

De Egmontloop kent diverse afstanden, zodat iedereen kan meedoen. Voor volwassenen zijn er opties van 3 km waarbij je 1, 2 of 4 rondjes kunt lopen. Kinderen krijgen speciale afstanden van 200 meter, 400 meter en 800 meter, zodat ook de jongste lopers kunnen genieten van het evenement.

Het Parcours en Deelnemersinformatie

Het parcours voert de deelnemers door het hart van Zottegem, langs pittoreske straten en de levendige kermis, wat voor een unieke sfeer zorgt. Dit jaar wordt er wederom veel belangstelling verwacht, en de organisatoren hebben gezorgd voor live uitslagen en een uitgebreide fotogalerij zodat lopers hun prestaties kunnen terugzien.

Inschrijvingen en Extra Informatie

Inschrijven kan eenvoudig via de officiële Egmontloop website, waar ook meer informatie te vinden is over het evenement. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of gewoon op zoek bent naar een leuke sportieve uitdaging, de Egmontloop biedt voor ieder wat wils. Kom en beleef een sportieve dag in het charmante Zottegem!

Praktisch