Landschapsschilder en -tekenaar Dany Persoons is overleden

Geraardsbergen. Kunstschilder en tekenaar Dany Persoons is op 86-jarige leeftijd overleden. Dany werd op 27 april 1938 te Aspelare geboren en stierf vrijdag 5 juli te Geraardsbergen. Dany schilderde en tekende landschappen uit zijn omgeving. Vorig jaar was zijn werk nog te zien op een tentoonstelling.

Dany persoons studeerde Sierkunsten en Binnenhuisarchitectuur aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Professioneel was het als hoofddeskundige actie in het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Persoons schilderde reeds van kindsbeen af, maar pakte pas op zijn 38ste uit met zijn werken. Hij woonde op de flanken van de Oudenberg. Het idyllische zicht inspireerde zijn werken. Twaalf jaar geleden het kunstboek Het Landschap en de Jaargetijden, een ode aan het werk van Persoons. Daarin presenteerde hij verschillende landschappen geschilderd of getekend met pastel.

Vorig jaar organiseerde hij nog met vijf andere kunstenaars een tentoonstelling. Het was een pleidooi voor de traditionele kunsttechnieken. Het werd de laatste expositie van Danny Persoons.

Uitvaartdienst gaat door op vrijdag 12 juli om 11 uur in de aula van funerarium ARK Uitvaarzorg, Groendreef 7b in Geraardsbergen.

Julien Borremans