Zottegemse jeugdverenigingen op zomerkamp

Een heel jaar lang kijkt het jeugdige volkje er naar uit want voor jeugdbewegingen betekent de grote vakantie ook tijd om op zomerkamp te gaan. Zo slaan de Scouts Zottegem gedurende deze hele maand juli hun tenten op in Han-sur-Lesse (deelgemeente van Rochefort) waar de verschillende takken om beurt zullen kamperen. De leiding van Chiro H. Hart Zottegem vond voor haar zomerkamp van 10 tot 21 juli opnieuw in de Kempen een geschikte kampplaats, ditmaal in Wechelderzande (deelgemeente van Lille). Gedurende dezelfde periode trekken, zoals de scouts, ook de leden van Jongenschiro Velzeke naar de provincie Namen, meer bepaald naar Sorinnes (deelgemeente van Dinant). De Meisjeschiro Velzeke zal van 11 tot 21 juli in Aarschot in Vlaams-Brabant verblijven en Chiro Sint-Andries Strijpen gaat in dezelfde provincie bivakkeren, in Grimbergen van 31 juli tot 9 augustus. Enkele dagen vóór haar vertrek organiseert deze jeugdbeweging op zaterdag 27 juli eerst nog een rommelmarkt annex openluchtcafé. Lees hierover meer in een eerder NUUS-artikel via deze link.