Mia Waterloos: ‘Nooit gedacht dat ik in de politiek zou stappen’ Ik vind veel terug in de visie van #pro9860

Een paar maanden geleden werd het duidelijk: de nieuwe politieke beweging #pro9860 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. Op de lijst kandidaten die zonder #pro9860 waarschijnlijk niet aan politiek zouden doen.
Mia Waterloos glimt: ‘Ik heb er toch even moeten over nadenken, maar ik vind #pro9860 een fantastisch initiatief! Oosterzele is uniek, dat ik nu op de lijst van #pro9860 ga staan, tussen zo goed als allemaal nieuwkomers, stemt mij bijzonder gelukkig. Zo kan en wil ik als geboren en getogen Oosterzeelse mijn steentje, of zeg maar steen, bijdragen aan onze mooie landelijke gemeente.
‘Ik voel mij thuis in Oosterzele, vind het tijd om iets terug te doen voor onze gemeente. Dat kan nu via mijn engagement bij #pro9860. De groep is echt een goede mix van mensen met verschillende achtergronden, professionele ervaringen en ik doe er graag aan mee, omdat ik veel van mij terugvind in de visie en de waarden. Dankzij de voelbare ondersteuning van de volledige ploeg voel ik mij klaar om de stap te zetten. Ik sta volledig achter het verbindend project van #pro9860 waarbij een sterke visie en vooruitgang ten dienste van onze inwoners van Oosterzele centraal staan’, verklaart Mia.
‘We zijn maar al te trots dat Mia Waterloos zich achter onze visie schaart’, zegt schepen Orville Cottenie, de bedenker van het nieuwe concept #pro9860, die nu als onafhankelijke in het gemeentebestuur zetelt. ‘Mia is een sterke kandidate die nu al stevig bijdraagt aan ons verhaal. Haar gedrevenheid, eerlijkheid, inzet en professionele ervaringen zijn een meerwaarde binnen #pro9860. Het is nu al prettig om met haar samen te werken’.
‘Ik ben dankbaar dat men mij alle ruimte geeft om voor deze mooie kans te gaan. Ik zit in de leeftijdscategorie van mensen met jonge kinderen en er zijn vele zaken waar men van wakker ligt. Het is belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen zich zo goed mogelijk te kunnen ontplooien. Ik wil ook de belangen van de lokale ondernemers behartigen en verdedigen’, verklaart Mia. ‘Ik was meteen gecharmeerd door de frisse visie van #pro9860. Wat me vooral over de streep trekt is het geloof in samenwerking over alle strekkingen heen. Als je hoort hoe onverdraagzaam het er nu aan toegaat in de Oosterzeelse politiek, dan wil ik meehelpen aan een opbouwend beleid in functie van alle Oosterzelenaren. Ik denk dat de Oosterzelenaar vooral meer actieve deelname wil, niet minder. We luisteren met onze groep echt naar hoe we iedereen kunnen meenemen naar een beter Oosterzele en ik geloof sterk in het feit dat we ons door zoveel mogelijk Oosterzelenaars laten ondersteunen in het schrijven van ons verkiezingsprogramma’. ‘Deze pr8vrouw zal op nummer 8 staan op de #9860 kandidatenlijst en wees maar zeker, het is een vrouw met powerkr8, klinkt het in familie- en kennissenkring’.
Wie is Mia?
‘Ik ben Mia Waterloos, 49 jaar, opgegroeid en nog steeds woonachtig in het landelijke Oosterzele, dat me zeer nauw aan het hart ligt. Ik ben mama van Milo en Maité en getrouwd met Ludo De Roo. Samen vormen wij een mooi gezin en een warme thuis, waar iedereen welkom is. Op professioneel vlak heb ik meerdere uitdagingen. Ik werk al 28 jaar als beenhouwer bij Renmans. Sedert 2010 werk ik halftijds mee in de zaak van mijn echtgenoot. Ik ben niet bang om mijn handen uit de mouwen te steken. Bijna 1 jaar geleden engageerde ik me voor het positieve en constructieve verhaal van #pro9860. Ik wil er 100 % voor gaan. Ik ben geen wereldverbeteraar maar hoop om samen goede ideeën en oplossingen te vinden en een luisterend oor te zijn voor alle Oosterzelenaren. Ik wil meewerken aan een betere toekomst voor onze gemeente. Op naar een OoRsterzele waar iedereen meetelt.
                                                                                                                        (marcel van de vijver, foto danny de lobelle)