Merelbeke Honden en paarden krijgen de zegen aan het St-Eloois kapel

Op zondag 7 juli ging de Sint-Elooi processie door ter hoogte van de kapel op de wijk kwennenbos  Het is een  organisatie van de Kerkraad Sint-Pietersbanden in samenwerking met de Landelijke Gilde en met steun van de gemeente Merelbeke.

De viering gaat samen door met een processie waarbij baasjes van honden en paarden hun dier kunnen laten zegenen aan de Sint-Elooiskapel op Brandegems Ham in Kwenenbos. Na de zegening  was er een drankje en accordeonmuziek voorzien.

Deze kapel werd vermoedelijk in de 13e-14e eeuw gebouwd ter ere van Sint-Elooi, de patroonheilige van de smeden en metaalbewerkers. Hij werd vereerd als behoeder tegen de pest en andere besmettelijke ziektes. Jaarlijks op de eerste zondag van juli vindt hier nog steeds de paardenwijding plaats.