In GC De Kluize in coproductie met Proveg Oosterzele op 5 maart om 14.30u
Wie redt Ferdinand? De familiefilm Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand (een plantaardige pacifist in hart en nieren) bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.ProVeg Oosterzele zorgt voor de randanimatie: kleurplaten, fotobooth, een Spaans veg hapje, een infostandje en héél veel (muzikale) gezelligheid! We roepen iedereen op om verkleed of geschminkt te komen als dier, als groente of met een Spaanse touch.
Meer info en tickets: https://apps.ticketmatic.com/widgets/gc_de_kluize/flow/verkoop?event=514733681768&l=nl#!/addtickets
Veggie Challenge
Ontdek tijdens de maand maart hoe lekker en eenvoudig plantaardig eten kan zijn! Waarom? Voor je gezondheid, het klimaat en dieren. De Veggie Challenge en app helpen je op weg om vaker plantaardig te eten. Tijdens de challenge krijg je dagelijks recepten, weekmenu’s, informatie, tips en inzicht in je besparingen op het gebied van uitstoot en dierenlevens! Doe je het liever niet alleen? Vorm een team met je sportclub, collega’s of familie!
Stap 1: Schrijf je in en download de Veggie Challenge app.
Stap 2: Ontvang dagelijks ondersteuning, informatie, recepten via mail en meer.
Stap 3: Experimenteer en volg je impact via de app!
Kookworkshop 12 april: Koken uit bos en tuinJunglekoken is aan de slag gaan met opbrengsten van meerjarige planten en planten die moeiteloos of wild groeien. In april is het volop de tijd van blaadjes en stengels. Blaadjes van nieuwe plantjes: looksoorten, onkruid zoals zevenblad, duizendblad, weegbree, paardenbloem. Heerlijk om de eerste lentesalades te maken. Ze zorgen voor een mineralen- en vitamineboost na de winter. Voor volumineuzere ingrediënten moeten we beroep doen op wat we eerder inmaakten. De meeste wortels en knollen zijn nu te vezelig en voor bessen is het nog te vroeg. Maar geen nood, beperkingen maken ons creatiever en we maken er samen een heerlijke proeverij van.
Meebrengen :
- Snijplank en mes
- Handdoek en eventueel een schort
- Potjes voor een eventueel restje
De kookworkshop wordt gegeven door Lieve Fernande van Velt vzw op 12 april van 14u tot 17.30u te Kouterweg (Oosterzele). Kostprijs 25 euro. Meer info en inschrijven via mozaiek-aurora@telenet.be