Laatste fase masterplan WZC Egmont

masterplan-ocmw-3

OCMW-voorzitter Kurt De Loor laat weten dat als alles goed blijft gaan het  masterplan WZC Egmont half 2018 afgerond zal zijn, twee jaar vroeger dan gepland. Na Eerder dit jaar werden de nieuwe gebouwen langs de Arthur Gevaertlaan in gebruik genomen en later openden het nieuw Lokaal dienstencentrum Egmont en het dagverzorgingscentrum.  

De laatste fase omhelst de renovatie van blok B en het omvormen van het stuk braakliggend terrein langs de Deinsbekestraat dat nu dienst doet als parking om te vormen tot een zogenaamde ‘Groene parkeerruimte’

Blok B zal volledig gestript worden en na de renovatie plaats bieden aan 60 woongelegenheden. Het gebruik van de materialen zal in het verlengde liggen van de nieuwe gebouwen zodat de twee gebouwen een mooi geheel vormen.

masterplan-ocmw-2

Digitaal zorgdossier

‘De kamers zullen beschikken over alle comfort en de verzorgers zullen via smartphones in contact staan met bewoners’, verduidelijkt Kurt De Loor. ‘Het zorgdossier zal volledig digitaal bijgehouden worden zodat de verzorging effici ënter kan verlopen en er minder kans op fouten is. Blok B zal net zoals de nieuwe gebouwen beschikken over een dwaalalert-systeem zodat bewoners met dementie gemakkelijker geholpen kunnen worden.’

masterplan-ocmw-1

Gratis parking, fietsenstalling en oplaadpunt

‘Op de groene parkeerruimte zal plaats zijn voor 150 wagens, waarvan 6 tot 8 plaatsen voor mensen met een beperking. Het wordt een open parking waar zowel bezoekers van het woonzorgcentrum als inwoners van Zottegem gratis gebruik kunnen van maken. Er komt ook een fietsenstalling voor 58 fietsen en een oplaadpunt van elektrische wagens en fietsen.’

in totaal kosten de werken 4,4 miljoen euro, het is voorzien dat alles tegen de helft van 2018 afgewerkt zal zijn.