Vlaamse Ardennen: Vogelpopulatie

De vogelpopulatie in de Vlaamse Ardennen laat zich zien. Misschien is het je opgevallen dat ze meer dan vorige jaren aanwezig lijken. Zijn ze echt met meer of drijft de koude hen dichter bij de mens?

winterkoninkje

Vandaag kan je winterkoninkjes (foto), langstaartmezen, roodborstjes en merels zien zoeken naar de laatste graankorrel. Alleen de mus lijkt zich nog zelden te vertonen. In de tuinwinkels van de Vlaamse Ardennen kan je speciaal wintervoer kopen. Wie handig is met voedsel en voederplankjes kan nu zijn tuin omtoveren tot een vogelparadijs. Zorg dat ze veilig aan hun overlevingsratsoen geraken en geef de kat genoeg te eten.
SjK

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X