Heel wat valpartijen tijdens crosscup Hamme Zogge

heel-wat-vaplartijen-op-het-gladde-parcours

Hamme-Zogge, 10/01/2017: Zaterdag waren de aspiranten te gast in Hamme-Zogge, op een zeer mooi, maar glad parcours.

Willem Janssens haalt het voor Bart Jay Junior Vandecasteele

meisjes-12-jaar-1-saare-clinckemaillie-2-jana-van-der-bekenAls eersten gingen de 12-jarigen van start, voor een 20 minuten durende wedstrijd. Ondanks de slechte weersomstandigheden kwamen er toch twee ëndertig aspiranten aan de start. Vanaf de start nam Bart Jay Junior Vandecasteele meteen de leiding, gevolgd door Belgisch Kampioen Mike Uytterhoeven. In de tweede ronde kregen we drie leiders: Bart Jay Junior Vandecasteele, Ibe Dhondt en Willem Janssens, Belgisch Kampioen Mike Uytterhoeven viel  vooraan weg en en verliet de wedstrijd. In de laatste ronde kon Bart Jay Junior  een kloof slaan van 13 seconden, maar hij kwam ten val. En daar kon  Willem Janssens gretig gebruik van maken. Hij kwam als eerste over de meet, 5 seconden later werd  Bart Jay Junior Vandecasteele tweedes voor Ibe Dhondt. Bij de Meisjes ging de overwinning naar Saare Clinckemaillie, tweede werd Jana Van Der Veken voor Chelsey Saintobyn.

Uitslag jongens:

1 Willem Janssens — 2 Bart Jay Junior Vandecasteele — 3 Ibe Dhondt — 4 Born De Dobbelaere — 5 Bram Sprangers — 6 Stan Van Grieken — 7 Thomas Vuerinckx — 8 Rik Wouters — 9 Lewis Delaere — 10 Yoran Maertens.

Iben Rommelaere behaalt elfde seizoenszege.

jongens-13-jaar-1-iben-rommelaere-2-sem-heulens-3-niels-ceulemansNa de 12-jarigen was het de beurt aan de 13-jarigen. Met vijfendertig verschenen ze aan de start. Rune Jacobs dook als eerste het veld in, gevolgd door Milan de Nijs, Iben Rommelaere, Niels Ceulemans en Dario Van Der Heyden. Al snel nam Milan De Nijs het commando over. Hij nam enkele seconden op drie de achtervolgers. Maar een ronde later ontbond Iben Rommelere zijn duivels. Hij nam 28 seconden op zijn zijn twee belagers Sem Heulens en Niels Ceulemans. Iben was  niet meer te stoppen en behaalde zijn elfde seizoenszege, Sem Heulens werd tweedes voor Niels Ceulemans. Bij de meisjes won Lani Wittevrongel, voor Axana Coutteau.

Uitslag jongens:

1 Iben Rommelaere — 2 Sem Heulens — 3 Niels Ceulemans — 4 Kenay De Moyer — 5 yani D’Houst — 6 Arno Vanhaecke — 7 Milan Nijs — 8 Dario Van Der Heyden — 9 Brent baert — 10 Nicolas Longueville.

Pieter Pauwels wint voor eigen publiek.

jongens-14-jaar-1-pieter-pauwels-2-jelle-harteel-3-milan-kuypersAls laatsten waren de 14-jarigen aan de beurt, met maar liefst achtendertig deelnemers, waaronder thuisrijder Pieter Pauwels. Alle ogen waren dan ook op hem gericht. We kregen al snel 4 leiders: Jelle Harteel, Pieter Pauwels, Brent Delaere en Milan Kuypers. E én topper ontbrak,  Thibau Dhooge, hij moest als laatste vertrekken. Al snel kregen we een bloedstollende wedstrijd tussen Jelle en Pieter. De twee streden  voor wat ze waard zijn. Pieter nam enkele seconden op Jelle, maar Jelle liet niet begaan  en kreeg terug aansluiting. In de laatste ronde ging  Jelle ervandoor, maar hij kwam ten val waarna Pieter zijn duivels ontbond. Hij ging er vandoor en behaalde een mooie zege voor eigen volk. Thibau Dhooge eindigde op een mooie zevende plaats. De zege bij de meisjes ging naar niemand minder dan Julie Roelandts, voor Lucie Vanbelle, Mirthe Van de Brande en Rosalie janssens.(Schietecatte Rudy)

Uitslag jongens:

1 Pieter Pauwels — 2 Jelle Harteel —   3 Milan Kuyers — 4 Brent Delaere — 5 Jelle Jaenen — 6 Noa Diels — 7 Thibau Dhooge — 8 Lukas Vanderlinden — 9 Sander Eeckhout — 10 Sander Van Der Eecken.