MTB en Cyclocross voor durvers Deftinge Wijk Gemeldorp.

sized_1-RUDY9886.JPG

Deftinge, 17/01/2017: ‘Sterk en Gezond’ is een unieke vereniging, die zich enkele jaren terug vestigde in de wijk Gemeldorp te Deftinge. De enige bekommernis is af en toe een leuke activiteit te organiseren en dit bij voorkeur in het zeer rustige Gemeldorp. De cross voor plaatselijke vedetten kent jaar na jaar een grotere belangstelling.  

De jaarlijkse cyclocross voor durvers ‘ Sterk en Gezond ‘ te Deftinge bracht zondag opnieuw   een leuke namiddag voor Gemeldorp. Er waren drie reeksen: eentje voor de 35+, de plaatselijke vedetten, met o.a. De Romio’s met Burgemeester Jurgen Soetens, met de Stig Stefaan De Neve en Kurt Slinck, Fellani Steven Vekemans en niet te vergeten de oudste deelnemer 88 jaar jong Marcel Demares als Jommeken. Als derde reeks een open reeks -35 jaar, met twee dappere dames Anja Reygaerts en Rani Bruylandt. Als eersten gingen   de 35+ van start, met niet minder dan vijftien deelnemers trotseerden ze het lood zware parcours. Sterke Filip Martens uit Brakel, won deze wedstrijd voor Jeremy Soetens uit Opbrakel en een mooie derde plaats voor Philip De Clercq uit Deftinge.

Nu was het de beurt aan de Vedetten. Ze verschenen met acht aan de start, alle ogen waren gericht op de burgemeester Jurgen Soetens, maar Jurgen had een slechte dag, had de laatste dagen weinig geslapen door het vriesweer, als burgervader moest hij zorgen dat zijn burgers veilig de straat op konden. De overwinning ging uiteindelijk naar Dietert De Vos uit Deftinge. Als laatsten gingen de -35 jarigen van start een open reeks, me zestien verschenen ze aan de start. Met heel wat toppers, Gilles de Vulder ( Lierde ), Tom Van Den Haute zoon van Ferdy ( Lierde ), Nanigo De Backer en Learco De Backer beiden uit Deftinge. De overwinning ging naar Kevi Lava uit Kruishoutem, voor Sam Moerman uit Ninove en Tom Van Der Haegen uit Parike. (  Schietecatte Rudy)