Uitslaande brand Molenstraat Zottegem, update 2

brand-molenstraat-4

Zottegem, 01/02/2017: De brand vanavond in de Molenstraat veroorzaakte heel wat schade aan de woning. Er vielen geen menselijke slachtoffers. Een hondje overleefde de brand niet, ondanks reanimatiepogingen van enkele  brandweermannen.  

Getuigen zagen de bewoonster van de woning op straat lopen en om hulp roepen. Haar man zou op het ogenblik van de brand niet thuis zijn geweest. De hulpdiensten werden verwittigd en toen de brandweer ter plaatse kwam was er  een uitslaande brand aan de achterzijde van de woning.

brand-molenstraat-1

Onmiddellijk begon een brandweerploeg daar te blussen. Een andere ploeg baande zich een weg naar het vuur langs de voorkant van de woning. Er was zeer veel rookontwikkeling in de woning, waarschijnlijk moet de oorzaak van het overlijden van het hondje daar gezocht worden. Volgens de brandweer heeft de rook er tegelijk voor gezocht dat de brand min of meer binnen de perken bleef.

brand-molenstraat-3

De brandweer kreeg het vuur behoorlijk snel onder controle en kon zo erger voorkomen. Zeker als je bedenkt dat het een rijwoning betrof. Toch is er in de betrokken woning zeer veel schade. De vuurhaard bevond zich volgens de eerste vaststellingen in de keuken. De oorzaak is op dit moment nog niet bekend.

brand-molenstraat-2