Unieke fototentoonstelling van Godveerdegem

samengevoegd

Zottegem, 03/02/2017:  Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe je dorp er in 1932 uitzag? Misschien was je huidige woning wel een caf é, een kruidenierswinkel … of stond er een ander gebouw op die plaats? Misschien ben je benieuwd naar wie toen de bewoners waren … of wie er toen burgemeester was van Godveerdegem? Duid dan zeker het weekend van 25 en 26 februari 2017 in het vet in je agenda aan, want dan organiseert Landelijke Gilde Godveerdegem een prachtige tentoonstelling met unieke foto’s van het Godveerdegem van de afgelopen eeuw.  

De foto’s zijn ingedeeld in verschillende thema’s en worden in vergroot formaat tentoongesteld. Zo zijn er klasfoto’s van de schooltjes van Godveerdegem, foto’s van het middenstandleven, foto’s van tijdens de twee Wereldoorlogen, het boerenleven, het caf éleven, enz… Maar ook belangrijke gebeurtenissen of evenementen zoals kermissen, processies en het jaar van het dorp komen aan bod. Daarnaast vind je er ook foto’s van unieke dorpsgezichten, de molens van het dorp, de pastoors, burgemeesters en veldwachters, steenbakkerijen, enz. Teveel om allemaal op te noemen en zonder twijfel meer dan een bezoek waard!

samengevoegd

Vroeger en nu: kruispunt Langestraat — Gentsesteenweg/ Europaweg

“Ken je mensen die van Godveerdegem afkomstig zijn, maar er nu niet meer wonen? Zeg het voort!”

ddddd

Vroeger en nu: “Beernaert’s kapel” aan de Leliestraat

“Het was geen evidente klus, maar we zijn fier op wat we gaan presenteren. Dankzij de waardevolle inbreng van enkele verzamelaars en inwoners van Godveerdegem zijn we erin geslaagd een unieke collectie samen te krijgen. Alle beelden werden gedigitaliseerd en voorzien van een beschrijving. In totaal zullen meer dan 500 foto’s worden tentoongesteld die een beeld geven van hoe ons dorp er de voorbije 100 jaar heeft uitgezien. Het wordt een unieke tentoonstelling die je zeker moet zien!”, legt voorzitter Jan Cosijn uit.

Praktisch:

De fototentoonstelling is te bezichtigen in het OC van Godveerdegem in de Tweekerkenstraat 185 op zaterdag 25 februari, doorlopend van 13 tot 21 uur en op zondag 26 februari, van 10  tot 18 uur. Je kan de tentoonstelling gratis komen bekijken. Er is mogelijkheid om een drankje te nuttigen.