Ploegvoorstelling Stevesco – Reynaerts Cycling Team in Gijzenzele

ddl-gijzenzele-ploegvoorstelling-van-stevesco-reynaerts-cycling-team-8

Gijzenzele, 06/02/2017: Vrijdagavond was er  in ‘t   zaaltje  op het Sint-Bavoplein de ploegvoorstelling  van Stevesco — Reynaerts Cycling Team, een ploeg van 12 vrienden die uitgroeide tot  een echt Team.  

Hun leuze is AFZIEN IS VOOR EVEN , OPGEVEN IS VOOR ALTIJD

Ignace Reynaerts en Kenneth Bouquet tekende hun ontwerp van de truien, ze zijn gesponserd door:

Stevesco : Bedrijf die zich in bouwprojecten heeft gestort met Koen Stevens

Garage Reynaerts : Een garage uit Gijzenzele en word gerund door Wim en Ronald Reynaerts.

VDM : Van Durme Michiels boekhouding en Fiscaliteit kantoor te Gijzenzele. Die een voorliefde voor de koers en Gijzenzele hebben.

Wetthra Sport Webshop, Neyt Wetteren, Kilowatt Solar, Coiffure Kelly, WD: Wetterse Dakwerken, ’t kapiteintje, GBS en Nico van de Putte..

ddl-gijzenzele-ploegvoorstelling-van-stevesco-reynaerts-cycling-team-7

Historie van de ploeg:

In 2014 is Ignace Reynaerts begonnen zijn idee te verspreiden onder de fietsende (koersende) vrienden om met een eigen ploegje te starten. Tot op dat ogenblik reden we allemaal in diverse uitrustingen van één of andere toeristenploeg. Ignace kreeg direct Kenneth Bouquet mee om op Sponsor jacht te gaan.   De 2 kregen al vrij snel voldoende budget binnen om de opstart te doen. Stevesco — Reynaerts Cycling Team was geboren. Op korte tijd was de ploeg gevormd de trui gemaakt envoor we het wisten stonden we in november 2014 allemaal met een gloednieuwe uitrusting fier te poseren in een straatje te Gijzenzele.

2015 was dus het eerste competitiejaar van de ploeg.   Bij de Gentlemens en wat nevenbonden zoals WAOD koersen rijden is de bedoeling. Snel is duidelijk dat we wel opvallen in koers door onze eenheid in de koersen. Ook in de thuiskoersen van Oosterzele laten we ons positief opmerken met 2 renners telkens in de kopgroep. Dat jaar worden er 3 overwinningen behaald. En een mooi aantal top 10 plaatsen maken ons debuutjaar zeker geslaagd. Ook voor het eerst een kleine stage in de Vogezen met enkele renners en klassiekers zoals de Ronde Van Vlaanderen en Amstel Gold Race worden gereden met enkele ploegleden. Afsluiten doen we in 2015 met een knaller van een eetfestijn. 550man op ons eerste eetfestijn en dit met slechts 12 renners.

In 2016 enkele veranderingen. 2renners bij en de overstap van Dolcini naar Bioracer. En de komst van VDM op de trui zorgt voor een onverwachte verandering van kledij en vraagt veel inspanningen van Kenneth om alles op tijd in orde te krijgen. Maar uiteindelijk zetten we al snel een stap vooruit door met betere kwaliteit van kledij te rijden en kunnen we door de inspanningen van Olivier en Sport Bikes Massemen allemaal met dezelfde helm rijden van topkwaliteit.

In ons 2de jaar is dus sprake van een heuse positieve evolutie. Sportief start het jaar zeer goed. Al in de eerste maand podium plaatsen en zeer veel zichtbaar in het straatbeeld. De maand mei zorgt voor 2kampioenschap overwinningen. En voor 2de jaar oprij een stage naar de Vogezen waar we al gekend zijn ondertussen. Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap voor niet vergunninghouders bij de Waod hebben we ook in de zomer een mooi programma. Daar geraken we niet verder dan een 7de plaats. Maar we waren terug mooi in beeld en we worden positief erkend in het kleine koerswereldje.

Ik denk dat we reeds in ons 2de jaar het nodige respect hebben afgedwongen in het peloton. Tijdens Gijzelkermisse komt de ploeggeest mooi naar boven bij het organiseren van een Cavabar tvv van de koers in 2017 die wij in Gijzenzele organiseren.   We rijden nog met bijna gans de ploeg de 200km koers te Wetteren georganiseerd door Fr éderic De Backer van Wetthra Sport Webshop. Daar vertoeven we gans de koers vooraan in de kopgroep en rijden we uiteindelijk naar een 9de plaats op een 100deelnemers. Die dag word onze 11de koers gewonnen van de ploeg in Dikkelvenne.

We sluiten het seizoen af met 120 top 10 plaatsen en 13 overwinningen waarvan 4 kampioenschappen. Europees , Vlaams , Vlaams Ardennen en Oost Vlaams kampioenschap zijn allemaal voor Stevesco — Reynaerts CT. Een enorm succes dat moeilijk te evenaren zal worden. 2 van onze renners hebben bij de NV categorie genoeg punten verzameld om bij de A reeks te moeten rijden. En ook daar rijden we nog 2x top 10. Ook 2016 sluiten we af met een enorm knap eetfestijn met 650 man aanwezig.

ddl-gijzenzele-ploegvoorstelling-van-stevesco-reynaerts-cycling-team-1

Voor 2017 staat er veel te veranderen. De meeste renners gaan door wijziging in de Waod kalender en reglementen een vergunning nemen bij de A reeks. Een reeks hoger als we in 2016 meestal vertoefden. De hoofddoelen van de ploeg zal de 2 koersen te Gijzenzele zijn op 23april en op 26augustus. Ook de wedstrijden op 15augustus te Oosterzele en de 200km van Wetteren begin september zal aangeduid staan op de kalender. Net als dat we van het BK ook wel een doel maken. Denk als ploeg die BK trui eens kunnen binnenhalen echt wel een droom is van de renners zelf als van de ploeg int algemeen. Ook is de komst van eventueel teamfietsen wel een mooi doel en mooie prestatie van de ploeg die nu pas zijn 3de jaar ingaat. (DDL)