Poging tot doodslag in Ronse

Ronse, 06/02/2017: Het parket laat weten dat er zaterdag twee mannen van 21 jaar uit Frasnes-Lez-Anvaing werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van poging doodslag.  

In de nacht van vrijdag op zaterdag reden zij op de Grote Markt in Ronse in op een 18-jarige jongeman. Er zijn aanwijzingen dat de aanrijding doelbewust is gebeurd nadat de verdachten ruzie maakten met het slachtoffer en zijn vrienden. In deze tumult heeft één van de verdachten ook twee schoten gelost met een luchtdrukpistool. Het slachtoffer werd een 250-tal meter meegesleurd onder het voertuig. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen, maar zonder levensgevaar.

De daders sloegen op de vlucht, maar konden dankzij samenwerking tussen de PZ Ronse en de omliggende politiezones in de loop van zaterdagochtend worden gearresteerd.

De verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden. Dinsdag zullen zij voor de raadkamer verschijnen die zal beslissen over hun verdere aanhouding.