Stadsbestuur Zottegem organiseert gratis workshop ‘elektrische fietsen’ voor senioren

foto-leen-goossens_elektrische-fiets

Zottegem, 06/02/2017 – PERSBERICHT Stadsbestuur – Op vrijdag 10 maart 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt er in het administratief centrum Sanitary een workshop ‘elektrische fietsen’ voor senioren plaats. De opkomst van de elektrische fiets zet zich stevig door, niet in het minst bij 55-plussers. Het gebruik van de fiets met de batterij heeft dan ook heel wat voordelen. Senioren met wat minder kracht krijgen een aangenaam ‘duwtje in de rug’ en blijven dus langer fietsen!

Omdat de overschakeling naar een elektrische fiets allerminst een evidentie is organiseert de milieudienst van de stad Zottegem een gratis workshop voor senioren.

Schepen van leefmilieu Leen Goossens: “Als stadsbestuur zetten we maximaal in op duurzame mobiliteit. Ik stel vast dat vele mensen, dan vooral oudere mensen, nog met veel vragen zitten rond het gebruik van de elektrische fiets. Om die reden bieden we aan de senioren een gratis workshop aan. In deze workshop komt alles aan bod: basiskennis techniek, wetgeving, verkeersveiligheidsaspecten, aankoop- en onderhoudstips, huurmogelijkheden, oplaadfaciliteiten en vooral de voordelen van het elektrisch fietsen zullen extra worden belicht. Op het einde van de workshop kunnen de deelnemers ook een testritje maken met een elektrische fiets — hiervoor wordt samengewerkt met een lokale verdeler van e-bikes. Binnenkort doen we ook een bevraging bij ons eigen personeel rond het gebruik van de elektrische fiets. Afhankelijk van de resultaten zal bekeken worden of we zelf de investering gaan doen om e-bikes aan te kopen. We organiseren alleszins ook een workshop voor onze personeelsleden maar dan meer gericht op woon-werkverkeer”.

Schepen Leen Goossens geeft zelf het goeie voorbeeld!

“Ikzelf heb me een tijdje geleden ook een elektrische fiets aangeschaft en kan alle voordelen dus beamen. Aanvankelijk kocht ik deze fiets om met onze tweelingkar te kunnen fietsen in de heuvelachtige Vlaamse Ardennen. Maar nu gebruik ik hem tijdens de zomermaanden ook om naar het station of naar Sanitary te fietsen. Ik ben er even snel als met de wagen en ik heb ook mijn dagelijkse dosis lichaamsbeweging!”

Inschrijven voor de workshop voor senioren kan tot ten laatste 1 maart 2017 via email naar jan.scheerlinck@zottegem.be of door te bellen naar 09 364 65 13.