Pink Rhinos smeren leider Gent eerste nederlaag aan

dsc_2999bis
Oudenaarde, 07/02/2017: Het damesteam van rugbyclub Rhinos Oudenaarde heeft afgelopen weekend in tweede nationale gestunt op het veld van leider Gent. De Pink Rhinos wonnen de topper met 5-17 en dienden de Gentenaars zo hun allereerste nederlaag van het seizoen toe.  

De zenuwen stonden bij de aftrap aan beide zijden strak gespannen, maar het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Na zo’n tien minuten liet de Oudenaardse defensie een steek vallen; een cadeautje dat de favoriet maar al te graag in dank aannam (5-0). De dames van Oudenaarde lieten de kopjes echter niet hangen en schakelden een versnelling hoger. Hannah Van den Broeck forceerde kort na de opdoffer een opening in de Gentse afweer en spurtte zich, dankzij een welgemikte hand off, richting de trylijn (5-5).

Luttele minuten later schudden spurtkanonnen Eva De Wever en Nele Van Den Haesevelde langs de zijlijn een mooie actie uit hun mouw, die met de hulp van Barbara De Clercq mooi werd afgewerkt door Emilie Nachtergaele. Ook de conversie vloog tussen de palen, wat de stand op 5-12 bracht.

dsc_3101bis

Even voor het rustsignaal trok Hannah Van den Broeck andermaal de verdediging op zich waardoor Nele Van Den Haesevelde voldoende ruimte vond om ook haar eerste try van de wedstrijd te drukken (5-17).

Oudenaarde bleef in het begin van de tweede helft het spel controleren, maar zakte halverwege wat ineen. De penalty’s stapelden zich op, waardoor Gent nog vervaarlijk dicht kon naderen. De Pink Rhinos braken echter niet en kwamen in de laatste minuten zelfs nog heel dicht bij een vierde try.

dsc_2877bis

Trainer Martijn Bauters was na afloop heel tevreden: “De dames hebben vandaag mooi samenspel gebracht en speelden bovendien met veel vertrouwen. Dat zag je ook aan de acties. Deze overwinning was een echte collectieve prestatie.” De dames zelf verkozen flanker Celine Huysman unaniem tot vrouw van de match.

dsc_3031bis

Door de verrassende, maar verdiende overwinning blaast Oudenaarde de titelstrijd in tweede nationale terug leven in. Gent blijft ondanks de nederlaag op kop, maar ziet Oudenaarde naderen tot op vier punten.  Zaterdag 25 februari nemen de Pink Rhinos het thuis op tegen Heusden-Zolder, dat momenteel op de voorlaatste plaats kampeert.

ALAIN VANDEN BOSSCHE