Moskee in Geraardsbergen? Giesbaergske Koleuren Gazette roept op tot ‘No Hate Speech’

11082573_629915407108525_8255625792538356762_n

Geraardsbergen, 08/02/017 – PERSBERICHT Giesbaergske Koleuren Gazette –  In Geraardsbergen is er veel commotie over een nieuwe aanvraag voor de bouw van een moskee. Giesbaergske Koleuren Gazette vraagt het debat respectvol te voeren.
Geraardsbergen, 5 februari 2017 – In Geraardsbergen loopt er een nieuwe aanvraag voor de bouw van een moskee op de rand van de stad. De meningen over dit initiatief zijn verdeeld. Op Facebook en andere sociale media wordt het debat soms bijzonder hard gevoerd, tot kwetsende, racistische boodschappen toe. De reacties onder persberichten over de komst van het gemeenschapshuis (in de pers is er meteen een moskee van gemaakt) waren bijzonder straf. Verschillende andersculturele burgers van Geraardsbergen lieten intussen weten hoe pijnlijk dit voor hen is.

Er is natuurlijk niets verkeerd met het publiceren van een persartikel op je Facebook-profiel. Maar zulke berichten zetten de deur open voor ongepaste en racistische reacties, die meestal niet worden weerlegd en/of verwijderd.

Temeer we in het huidige wereldbeeld alles moeten doen om niet nog meer muren te bouwen, niet nog meer te polariseren tussen mensen, vinden de vrijwillige medewerkers van de Giesbaergske Koleuren Gazette dat een spijtige zaak.
Als vrijwillige vereniging onderschrijven we dan ook de campagne ‘No Hate Speech’ en engageren we ons actief om toekomstige racistische uitspraken op sociale media een halt toe te roepen. Wie wil, kan ons daarin steunen, via onze Facebook-pagina.

No Hate is een campagne van de Raad van Europa om online mensenrechten in de kijker te zetten en vormen van haatspraak, racistische en discriminerende uitlatingen in te tomen. Meer dan 100 organisaties in ons land ondersteunen de campagne.

www.giesbaergskekoleurengazette.be Giesbaergske Koleuren Gazette is ook op Facebook