Jong Groen Merelbeke voerde actie voor eerlijke fiscaliteit

www

Merelbeke, 14/02/2017 PERSBERICHT Jong Groen Merelbeke – In de hoop om veel ondernemingen aan te trekken, maken verschillende landen een belastingstelsel dat extreem gunstig is voor de grote bedrijven. Dit zijn de zogenaamde ‘belastingparadijzen’. Dat klaagde Jong Groen Merelbeke (samen met vele andere Jong Groen afdelingen verspreid over verschillende steden en gemeenten) aan in een ludieke actie op het dorpsplein van Merelbeke.  

Jong Groen Merelbeke voerde actie op zaterdag 11 februari van 10u tot 12u30 aan het gemeenteplein van Merelbeke. Daarnaast werd actie gevoerd door andere Jong Groen Afdelingen in Oostende, Brugge, Schoten, Kappellen, Ieper, Boom, Leuven, Gent, Brussel, Bilzen, Lier en Dilbeek.

“Voor zo’n paradijs hoef je zelfs niet eens ver te trekken,’”vertelt Mathias Dubois, ondervoorzitter van Jong Groen Merelbeke, “Belgi ë voldoet aan de helft van de criteria die volgens Europa belastingontduiking in de hand werken. Daarmee zijn we een van de slechtste leerlingen van de klas; alleen Nederland doet het nog slechter!”

Jong Groen kwam dus vandaag de straat op om dit fundamenteel oneerlijke systeem aan te klagen. “We pleiten voor het sluiten van de achterpoortjes en de gunstige wetgeving waarvan vooral de grote bedrijven profiteren” klinkt het, “Tijd voor een échte taxshift met lagere tarieven voor ie-de-reen. Het doel? Een echt eerlijke samenleving!”