Platina (!) huwelijk in Zottegem

ddl-zottegem-platina-bru-roger-van-herzele-en-clarisse-de-leeuw-4

Zottegem, 15/02/2017:  Roger Van Herzele (94) en Clarisse De Leeuw (93) vierden afgelopen weekend hun platina huwelijksverjaadag. Dat betekent dat dit prachtige koppel maar liefst 70 (!) jaar getrouwd is.  

ddl-zottegem-platina-bru-roger-van-herzele-en-clarisse-de-leeuw-2

“Uitgerekend op mijn verjaardag toen ik jong was kwam ik Clarisse tegen, door oorlogs omstandigheden werden we gescheiden en werd ik in Duitsland in een munitiefabriek tewerkgesteld. De liefde was zo groot dat wij   na de oorlog elkaar terug opzochten en op 15 februari 1947  in Zottegem zijn gehuwd”, aldus Roger.

ddl-zottegem-platina-bru-roger-van-herzele-en-clarisse-de-leeuw-5

Roger Van Herzele (94) en Clarisse De Leeuw (93) hebben drie kinderen Annie, Rita en Wilfried die zorgden op hun beurt voor 7 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

ddl-zottegem-platina-bru-roger-van-herzele-en-clarisse-de-leeuw-3

Roger was metaalbewerker en werkte in een stovenmakersfabriekje tot 1968 en daarna als C.M.-bediende voor de dienst Uitbetalingen. Het sociaal contact met de mensen vond hij geweldig. Zijn vrije tijd ging naar  tuinieren, ziekenzorg en hij ging de zondag het stoelgeld in de kerk ophalen.

huwelijks foto zw w1947 platina bruiloft zottegem Roger Van Herzeele en Clarisse De Leeuw (19).jpg

Clarisse was eerst dienstmeisje bij de familie Peeters (schoenfabriekje) en daarna keukenhulp in het College. Ze zorgde ook voor de opvang van de kleinkinderen.

Roger en Clarisse kregen vorig weekend  bezoek van het stadsbestuur dat de koninklijke felicitaties overmaakte en het koppel ook een tinnen schotel  cadeau deed. (DDL)