SK St. Niklaas-K.OLSA Brakel 1-1.

achahbar-trof-de-deklat

Brakel, 22/02/2017: Lat en paal verhinderen Brakelse zege.

SK St. Niklaas-K.OLSA Brakel 1-1.
Beide ploegen namen een furieuze start. De Lange nam een voorzet van Haezebroeck in één tijd op de slof, de bal vloog naast. Aan de overzijde hetzelfde scenario, Van Osselaer kende echter meer geluk en vlamde de bal keihard tegen de netten. 1-0 na 10’. OLSA bleef niet bij de pakken zitten. Leroy zwiepte de bal richting tweede paal, De Lange zag zijn kopbal afketsen op een lokale verdediger. Het bleef een boeiend kijkstuk met felle duels en kansen langs beide zijden. Voor de thuisploeg nam Lo Guidice een vrije trap, De Pauw kopte pal inde handen van Otte. Aan de overzijde zette Achahbar, op een voorzet van Haezebroeck, zich achter het kanon maar zijn schot schampte af op een thuisverdediger.  

Cremers schoot tegen de staander.JPG

Halverwege de eerste speelhelft viel een kopbal van Schurmann pal op het Brakelse dak van het doel. Nog voor het halfuur lukte Brakel dicht bij de gelijkmaker. Achahbar nam een voorzet van Bogaert aan en legde de bal perfect af voor Haezebroeck, de Brakelse aanvoerder schoof de verdiende gelijkmaker binnen. 1-1 na 26’. Brakel stak een tandje bij, de thuisploeg werd onder de voet gelopen. Achahbar stak de bal door tot bij Bogaert, een Wase verdediger kon afblokken en in de herneming vloog het schot van P. Lambrecht over. Nog voor de rust kwam OLSA dicht bij een tweede doelpunt, Achahbar zag zijn vrije trap lichtjes afwijken op een verdedigend been maar de bal sloeg te pletter tegen de dwarsligger. Nog ging de Brakelse storm niet gaan liggen. Makonga-Tara bediende Achahbar, die pakte uit met een listig stiftertje over de thuisverdediging en zonderde zo enig mooi Leroy af die bal pal tegen de doelman schoot. Net voor de pauze alweer Achahbar die voor doelgevaar zorgde, een verdediger kon de bal nog net voor de doellijn ontzetten.

Aanvoerder Haezebroeck scoorde de gelijkmaker.JPG

Ook in de tweede helft zorgde Achahbar voor het eerste doelgevaar. Bij een vrije trap vanop dik twintig meter haalde hij verschroeiend uit, doelman Merckx haalde de bal met een prachtsave uit de kruising. Het spelpeil haalde na de pauze niet meer hetzelfde niveau als ervoor, balverliezen stapelden zich op en de kansen werden schaarser. Op het uur stak de thuisploeg toch ook nog een s de neus aan het venster. Paneel schoot naar de korte hoek, Otte duwde in corner. Bij OLSA kwamen Schelstraete en Cremers in voor Achahbar en Leroy. De eerste actie van Cremers was er eentje om in te kaderen. In zijn typische stijl ging hij enkele verdedigers voorbij om dan uit te pakken met een staalhard schot dat echter te pletter sloeg tegen binnenkant paal, deze actie verdiende beter. En ook in de slotfase zorgde de OLSA winger voor gevaar, hij nam de bal aan en besloot in de draai net naast de kooi van Merckx. Ook de thuisploeg kwam net voor affluiten nog dicht bij de winning goal toen de ingevallen De Witte een hoekschop net voorlangs kopte.
Komend weekend speelt OLSA niet, de week er na komt Gullegem op bezoek.
R 18.