Zottegem: Nieuwe gezichten achter de tapkast in Caf é De Luchtbal

1017389_554075767987784_1663806457_n

Zottegem, 23/02/2017 — Bij zijn ‘vertrek’ op zijn 50ste verjaardag op 14 december van vorig jaar dacht Jo Van de Velde zijn laatste pint te hebben getapt in caf é De Luchtbal dat hij gedurende 27 jaar had uitgebaat, maar zijn ‘opvolger’ Maarten De Backer zorgde ervoor dat het eventjes anders liep. Na een zeer kortstondige passage (lees: na twee dagen caf é houden, op 2 januari en op carnavalsavond 7 januari) gooide de Zandbergenaar immers al de handdoek en moest Jo Van de Velde noodgedwongen weer aan de bak en op zoek naar andere overnemers.  

Na zijn tijdelijke comeback worden nu vanaf de komende maand maart Lien De Croock (27) en Lenny Cortesia (31) de nieuwe gezichten achter de tapkast van caf é De Luchtbal. Lien, afkomstig van Velzeke, was eerder gedurende vijf jaar leerkracht dierenzorg aan het KTA Horteco in Vilvoorde. De laatste acht maanden werkte zij in de bruine kroeg ’t Geduld aan het Veerleplein in Gent. Haar vriend Lenny ruilt zijn job als kok in caf é-brasserie Soda in Zevergem voor De Luchtbal, waar zij de caf égangers zullen verwelkomen vanaf donderdag 2 maart.

De ‘echte’ opening vindt plaats op zaterdag 4 maart. Het caf é zal dan ook al van in de voormiddag open zijn maar vanaf 18 uur krijgt iedereen een glaasje cava en hapjes aangeboden en daarnaast is er ook een happy hour van 20 tot 21 uur. Voor de muzikale ambiance zal gezorgd worden door dj Jos, vader van Lien. Caf é De Luchtbal zal alle dagen open zijn vanaf 9u30 (op vrijdag en zaterdag tot 3 uur ’s nachts). De sluitingsdag is op woensdag (i.p.v. vroeger op donderdag).  (CC)

image1