Gavere, toneel: De Nieuwe Rederijkers

49

Gavere, 25/02/2017 – PERSBERICHT – Omdat kalenders in een knip ingekleurd geraken
en om klaarheid te scheppen in de huidige verwarring met een ander gezelschap,
presenteren we u het kakelvers programma van het Gavers toneelgezelschap ‘de Nieuwe Rederijkers’ voor seizoen 2017—2018.  

de Nieuwe Rederijkers kleuren ‘Buiten de lijnen’ in 2017…
Trouwe toeschouwers overvallen ons de laatste tijd geregeld met de vraag:  spelen jullie nu in maart in de Racing op de markt in Gavere? Neen, we spelen niet in de Racing in maart 2017. Maar geen paniek!  Op 13 en 14 mei 2017 spelen en kleuren we letterlijk en figuurlijk ‘Buiten de lijnen’.

Met een 7-tal mensen werken we mee aan het locatieproject ‘Buiten de Lijnen’ op en rond de historische site van ’t vliegplein langs de Lange Munte, op de grens tussen Scheldewindeke (Oosterzele) en Dikkelvenne (Gavere).
De regie is in de professionele handen van Dominique Collet (Kopergietery, Lazarus, Ultima Thule…). Het wordt zowel een geheel nieuw als speciaal verhaal, geïnspireerd op het oorlogsverleden van ’14—’18.

65

… en zetten de zeilen bol in het voorjaar van 2018
In de lente van 2018 spelen de Nieuwe Rederijkers ‘Antoine, Knecht van 2 Meesters’, een eigen bewerking van ‘Knecht van 2 Meesters’, de commedia dell’arte-klassieker van Carlo Goldoni.
Niets lijkt zeker, behalve misschien dat we ‘op locatie’ gaan spelen, het publiek uitgedaagd zal worden en de goesting groot is.

Meer informatie bij ondergetekende.

Namens de Nieuwe Rederijkers
Eric Ysebaert