10 jaar Flanders Horse Expo

horse-expo2

Algemeen, 26/02/2017: De Flanders Horse Expo in Gent Expo dit weekend betreft een  feestelijke editie van dit succesrijk paardenevenement. Vice-eersteminister Kris Peeters van de federale regering was er als eregast aanwezig.  

Tijdens eerdere edities nam Kris Peeters als toenmalig Minister-president van de Vlaamse regering, maatregelen om deze sector te steunen en het lot van de paarden op alle vlakken te verbeteren. In zijn toespraak verwees Kris Peeters nogmaals naar het grote belang om degelijk zorg te dragen voor deze levende wezens en ze op een waardige wijze te behandelen.

horse-expo1

Zijn welgemeende felicitaties gingen naar de organisatoren Zottegemnaren Vera en Frederik Meersman, die deze unieke expo mogelijk maakten. Frederik Meersman die de beurs opstartte, was er samen met zijn zus Vera Meersman niet weinig fier op dat vanaf de 90 stands in de beginperiode er nu meer dan 200 stands zijn.

De beurs neemt nog uitbreiding, naast de grote hal , werden dit jaar nog drie andere hallen ingenomen. Sportjournalist Ruben Van Gucht leidde het openingsevenement, waarna een rondleiding volgde op de beurs.

Een paard, mijn koninkrijk voor een paard, zijn woorden die ooit werden uitgesproken. Aan dit edele dier besteden Frederik en Vera Meersman alle aandacht met hun Horse Expo. (DS)