Open VLD Zottegem vraag om lokale handelaars niet te vergeten

Lode en Liliane OCMW  

Zottegem, 09/03/2017: persbericht Open VLD Zottegem – Op de OCMW raad van januari werd de aankoop van 20 nieuwe desktop computers goedgekeurd voor een totaalbedrag van 12.094,40 euro. Open VLD-raadsleden Liliane De Lange en Lode Bruneel merkten op dat er geen offertes werden ingediend door lokale zelfstandigen. Lokale zelfstandigen werden van deze onderhandelingsprocedure niet op de hoogte gebracht “omdat zij niet zouden kunnen concurreren met de geboden prijzen van grotere spelers en geen interesse zouden hebben in dit soort offertes.”  

Dat het OCMW probeert om de uitgaven te drukken kunnen we alleen maar toejuichen. Het is echter een vergissing om de lokale handelaren niet te informeren van dit soort procedures. Een lokale overheid zou zo veel als mogelijk via de lokale middenstand moeten werken. Dat is niet enkel goed voor de lokale economie, het is ook goed voor die lokale overheid zelf.

Wat hebben wij na een rondvraag bij enkele lokale handelaren namelijk vastgesteld? Zij zijn hierin niet enkel geïnteresseerd, zij hadden zelfs exact dezelfde toestellen aan de scherpere prijs van 11.973,40 euro kunnen leveren. Een gemiste kans! Wij zullen er binnen het OCMW dan ook voor ijveren dat onze eigen handelaars steeds op de hoogte worden gebracht van volgende aankopen.