Milieuweek in Oosterzele: Natuurwandeling in Overstromingsgebied Moortsele

DDL moortsele overstromingsgebied (1)

Op zondag 12 maart om 14 u kan je deelnemen aan een wandeling in het overstromingsgebied in Moortsele. Een ervaren gids loodst je doorheen een enig mooi stukje ongerepte natuur. Het overstromingsgebied in Moortsele is een ideale plek om te onthaasten. 

DDL moortsele overstromingsgebied (2)

We geven je graag een vrijetijdstip. Trek er op zondag 12 maart op uit, laat de drukte van alledag even helemaal achter je. Het overstromingsgebied is een ideale site om heerlijk te onthaasten. In het overstromingsgebied kan je ontsnappen aan de stress.
Je zult een mooi aantrekkelijk landschap, een prachtig gebied zien.We kunnen u het aanraden: wie de natuurwandeling maakt in Moortsele zal daar echt geen spijt van hebben. Je zult een ontspannende en actieve wandeling beleven. Ga op zoek de wonderen van de natuur. Trek het overstromingsgebied in. De troeven van dit gebied zijn enorm. Het is er ook bijzonder rustig. Er staat u een aangename natuurwandeling te wachten. Ontsnap even aan het het ritme van rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan. Het overstromingsgebied in Moortsele is een lappendeken van mooie landschappen. Het overstromingsgebied Moortsele is bijna 14 ha groot en wordt begrensd door een dijk. Ongeveer 200.000 kubieke meter water kan geborgen worden. De Molenbeek en de Kerkesbeek vloeien samen in het bufferbekken.

DDL moortsele overstromingsgebied (3)

De oorspronkelijke loop van de beken blijft behouden. Twee hoofdfuncties bepalen het beheer van het gebied: waterberging en natuurontwikkeling. Het overstromingsgebied is wettelijk beschermd door zijn hoge natuurwaarde, en geniet een Europese erkenning als habitatgebied. Elke keer als delen van het gebied overstromen, heeft dit gevolgen voor de aanwezige planten en dieren. Zo kunnen overstromingstolerante natuurtypes ontstaan en zullen anderzijds ook meer watervogels, zoals steltlopers en eenden, het gebied bezoeken. De afwisseling tussen het gesloten bos en de open vallei zorgt voor een aantrekkelijk landschap. Voor planten en dieren biedt deze variatie veel mogelijkheden om geschikte standplaatsen, voedsel en bescherming te vinden. Het huidig landschapsbeleid wordt in stand gehouden en waar mogelijk versterkt. Info: milieu@oosterzele.be, 09 / 363 99 35.

                                                                                             Reporter 17, foto Danny De Lobelle

X