Nathan Van Hooydonck heer en meester in Sint-Maria-Lierde.

Sint-Maria-Lierde: 13/02/2017:GP Koen Barbe:  Vandaag stonden de Elite zc/U23/BCP aan de start te Lierde. De renners moesten 123 kilometer afleggen, goed voor 19 ronden van 6,5 kilometer. Onder een stralend zonnetje, werd er een hoog tempo op na gehouden. Eerste aanval van de dag is van een renner van BMC Pavel Sivakov ( RUS ). Maar wordt weer snel tot de orde geroepen door een jagend peloton. Dan wagen Tom Verhaegen en Yorik Slagmulders hun kans, maar ook deze vlucht gaat niet door onder het commando van  Steff Cras, Nathan Van Hooydonck en Jasper Fhilipsen.

1-RUDY5956

In ronde 9 krijgen we een aanval van 4 renners, Nicky Van Der Schueren, Bart Tribout, Nathan Van Hooydnck en Gertjan De Sy. Zou dit de beslissende vlucht kunnen zijn? Met 4 renners jagen ze op de leiders Robin Roosens, David Desmecht, Kristof De Backer en Anthon Vandrepotte, en daar achter een langgerekt peloton. De 4 achtervolgers worden  terug gegrepen door het  peloton. Dan wagen Timmy Diependaele, Tom Verhaegen en Niels Lievens hun kans. De 4 leiders lopen steeds verder uit. Met nog 2 ronden te gaan laat Nathan Van Hooydonck zijn 3 kompanen achter .

1-RUDY6150

De 3 Kompanen krijgen nog het gezelschap van Glen Haelterman, Jasper Philipsen en Koen van De Klundert ( NED ). Maar de strijd om de 1 é plaats is gestreden Nathan Van Hooydonck wordt niet meer gegrepen en behaald zo  een mooie overwinning, De 2de plek is voor Niels Lievens en Knap 3de Glen Haelterman knape prestatie voor een eerste jaars tegen zo een sterk deelnemers veld. De organisatoren ST Kornelisvrienden mogen spreken van een geslaagd weekend.

Uitslag:

1 Nathan Van Hooydonck-2 Niels Lievens-3 Glen Haelterman-4 Jasper Philipsen-5 Koen Van De Klundert ( NED )-6 Gertjan De Sy- 7 Steff Cras- 8 Yorick Slagmulders- 9 Bart Tribout- 10 Mathias Van Lysebeth.

1-RUDY6213

Schietecatte Rudy