Leerlingen centrumschool Tollembeek volgen workshops technologie op het KA Geraardsbergen

DSCN5867

Tollembeek, 13/03/2017: De leerlingen van centrumschool ‘De Knipoog’ uit Tollembeek leerden op het KA Geraardsbergen zelf een art robot maken die zelfstandig gekke tekeningen kan maken, ze cre ëerden een elektronische katapult, een alarmkoffer en ze volgden een sessie ‘Photoshop’ waarmee ze zelf stickers leerden drukken.  

Deze sessies vallen binnen het STEAM —project ‘Little Bits’ waarbij leerlingen uit de basisscholen techniekoefeningen uitvoeren op het KA Geraardsbergen onder begeleiding van dhr. Gryseels en dhr. Arys. Hierdoor willen het ‘Koninklijk Atheneum’ en ‘De Middenschool’ de technische richtingen via innovatieve projecten rond elektronische bouwsteentjes promoten.

DSCN5874

Yaro Simons (centrumschool De Knipoog) vond het een fantastische ervaring om zelf een grafische tekening te maken op de computer: “Het is de eerste keer dat ik met Photoshop werk en het is een leuke ervaring. Ik ga een monstertje ontwerpen en de sticker met het resultaat ga ik zeker op mijn frigo hangen.” Ook Caitlin Gunst (centrumschool De Knipoog) is fier op haar zelfgemaakte katapult: “Het bouwen van de katapult was niet zo gemakkelijk en daarom ben ik heel erg blij met het mooie resultaat. Nu moeten we nog nadenken over een spel waarbij we deze katapult ook praktisch kunnen gebruiken.”

 

 

X