Zottegems schepen wil pop-up stores in leegstaande handelspanden

15400904_10153986469062541_1653397414347546210_n

Zottegem, 14/03/2017: Als het van schepen van Middenstand Lieselotte De Roover afhangt, zullen er binnenkort pop-up stores ondergebracht worden in leegstaande handelspanden in Zottegem. De schepen wil met haar initiatief een drieslag slaan: beginnende ondernemers ondersteunen, de leegstand in de stad aanpakken en onze stadskern commercieel versterken.  

Het concept van de ‘pop-upstores’ of tijdelijke winkels blijft heel erg succesvol. ‘Pop-up stores’ zijn handelszaken met, zoals de naam aangeeft, een vrij korte levensduur. Een ideaal concept voor beginnende ondernemers die zo de kans krijgen om een nieuw concept uit te testen.

“Mijn voorstel komt neer op een nauwere samenwerking tussen het stadsbestuur, startende ondernemers en eigenaars van leegstaande handelspanden,” licht Schepen van Middenstand Lieselotte De Roover het initiatief toe. “Eigenaars van een leegstaand handelspand zullen vrijgesteld worden van een leegstandsbelasting indien zij hun pand voor een bepaalde periode aan een verminderd tarief beschikbaar willen stellen voor een pop-upwinkel. Op die manier cre ëren we nieuwe, goedkopere handelsruimte voor startende ondernemers en worden de leegstaande panden in het centrum op een creatieve manier ingevuld,” zegt een tevreden schepen Lieselotte De Roover.

Het initiatief geeft aan nieuwe ondernemers de ruimte om hun idee commercieel uit te testen, zonder verregaande (huur)verbintenissen aan te gaan. Ook het imago van Zottegem als een interessante commerci ële stad met unieke winkels, boetiekjes en horecazaken wordt hierdoor versterkt. De stad wil jonge en/of startende ondernemers aantrekken en zo de leegstand in het centrum tegengaan.

“Zottegem heeft als winkelstad, regionale centrumstad en pendelgemeente heel wat troeven in huis die interessant kunnen zijn voor jonge ondernemers. Bovendien bruist ons stadscentrum sinds de stadskernvernieuwing meer dan ooit te voren. Met dit initiatief willen wij Zottegem nog aantrekkelijker maken voor de ondernemer, de shopper en uiteraard ook voor de Zottegemnaar zelf,” besluit schepen De Roover.

Voor meer informatie, contacteer Lieselotte De Roover via lieselotte.deroover@zottegem.be