Basket 1e provinciale: BBC Houtem wint knap tegen titelkandidaat Sint-Niklase Condors

BBC Houtem
Sint-Lievens-Houtem, 16/03/2017:  Afgelopen zaterdag nam basketbalclub BBC Houtem  de handschoen op tegen Sint-Niklase Condors. De klaasjes waren voor het seizoen getipt als titelfavoriet en draaien vlot mee boven in het klassement.    BBC Houtem maakt eerder een wisselvallig seizoen door en wisselt teveel hoogte- en laagtepunten af.  Kwam het ditmaal door de sponsor die de wedstrijdbal schonk (Wijnhandel Jeroen Prov é) of lag het aan  de eerste lentezon, feit is dat de thuisploeg uit Sint-Lievens-Houtem op geen enkel ogenblik onder de indruk was van de titelfavoriet en vrank en vrij hun kans ging met  bijwijlen  sprankelend basketbal. De eerste helft verliep nog gelijkopgaand en uiteindelijk kon BBC Houtem gaan rusten met een minieme voorsprong van twee puntjes (42-40). In de tweede helft bleef BBC Houtem op hoog niveau presteren en uiteindelijk moesten de bezoekers uit Sint-Niklaas de rol lossen. BBC Houtem behaalde uiteindelijk een oververdiende 87-72 overwinning na een collectief knappe prestatie. Met deze mooie overwinning kan de thuisploeg opgelucht ademhalen en zich beginnen voorbereiden op een nieuw seizoen in de hoogste provinciale reeks.