Infomomenten woonzorgsite Krekelberg Balegem

DDL balegem assistentieflats woonzorg 8

Oosterzele, 18/03/2017, persbericht. Enkele maanden geleden nam het gemeentebestuur de beslissing om drie zorgzones in onze gemeente structureel in te plannen. De ontwikkeling van de zorgzone in Scheldewindeke is volop bezig. Nu staan we ook startensklaar om de Zorgzone Balegem te ontwikkelen.  

DDL balegem assistentieflats woonzorg 9

Het centrum van Balegem wordt hertekend, rechtover de kerk worden 29 assistentieflats voor verhuur gerealiseerd. vzw Zorgbeheer en CM zullen het project uitbaten en de zorg coördineren. De bouwwerken starten binnenkort en het unieke project zou tegen het najaar van 2018 moeten klaar zijn.

Deze erkende assistentieflats worden gebouwd op maat van de volledig zelfstandig wonende 65-plusser, die er levenslang kwalitatief wil genieten, met alle privacy, veiligheid, gezelligheid en comfort van een nieuwbouwappartement, aangevuld met discrete ergonomische ingrepen en volledig rolstoeltoegankelijk. De bewoners worden inden gewenst bijgestaan door een woonassistent in hun dagdagelijkse bezigheden. Deze vertrouwenspersoon brengt zorg binnen handbereik. In de gemeenschappelijke ontspanningsruimte zijn de bewoners welkom voor sociale activiteiten, een tas koffie en een gezellige babbel in een huiselijke sfeer.

Wat is een erkende assistentiewoning?
-Zelfstandig wonen
-Aangepaste woning
-Bewoners 65 jaar en ouder (25% afwijking)
-Zorggarantie:
-Woonassistent
-Centraal oproepsysteem
-24-uur permanentie
-Crisis- en overbruggingszorg
-Activiteiten

De zorgpartner — zorgmakelaar
-Aanbod en begeleiding ook bij toenemende zorg
-Naadloze toeleiding naar de service van je ziekenfonds
-Samenwerking met preferenti ële partners: thuisverpleging, gezinszorg, poetshulp, klusjesdienst, woonzorgcentrum, Samana, thuiszorgwinkel, …
-Toeleidend naar pakket van comfortdiensten: warme maaltijden, manicure en pedicure, kapper aan huis, apotheek aan huis, aangepast vervoer, boodschappenservice, …netwerkuitbouw en een waaier van diensten
Enkel cijfers

Oosterzele 2017 2020 2025 2030
Inwoners 13.479 13.474 13.534 13.561

65+ 2.488 2.598 2.935 3.305

65+ % 18% 19% 22% 24%

80+ 792 828 835 899
Er is nog één infomomenten waarop het project voorgesteld wordt: op maandag 20 maart om 15 uur in Gemeenschaps-centrum De Kluize in Oosterzele. Aansluitend kan je telkens genieten van een heerlijke koffie en gebak om na te praten.

Heb je interesse om te komen: mail naar info@zorgbeheer.vlaanderen of bel naar 09 377 38 36.
Voor meer info kan je ook terecht bij:
schepen Christ Meuleman — 0497 48 08 51 – christ.meuleman@skynet.be
schepen Els De Turck — 0498 12 76 22 – de.turck.els@gmail.com
DDL