Lenteschoonmaak in Geraardsbergen

lenteschoonmaak flyer-page-001

Geraardsbergen, 18/03/2017:  Op zaterdag 18 maart 2017 organiseren verschillende dorps-en wijkraden een gezamenlijke lenteschoonmaak.  Dit in samenwerking met de intercommunale ILVA, die voor de deelnemers fluovestjes en handschoenen, maar ook grijpers en speciale vuilniszakken ter beschikking stelt. Uiteraard is ook de dienst Milieu van de stad Geraardsbergen betrokken.  

Het is niet de eerste keer dat dit plaatsvindt, ook de voorbije twee jaren hebben al diverse dorpsraden handen uit de mouwen gestoken hiervoor. “De voorbije jaren haalden onze mileu-peter/meters regelmatig het sluikstort op” vertelt Jonny Lampens, secretaris van de dorpsraad Moerbeke-Atembeke.

Mentaliteit

“Zolang er geen mentaliteitsverandering komt bij diegenen die het bon ton vinden om hun afval op onze mooie velden en bermen achter te laten, staat de stad nagenoeg machteloos. Elke dag worden we immers geconfronteerd met sluitstort”, vertelt burgemeester Guido De Padt.

“Dit initiatief moet niet gezien worden als een schoonmaakactie die elk jaar herhaald zal worden omdat het nodig is. Het eerste signaal dat we willen verspreiden is er vooral één van ongenoegen en ongeloof dat dit in de eerste plaats moet gebeuren. Alle respect voor de stadsdiensten die al heel veel doen op dagelijkse basis, maar elke dag treffen we nieuwe plekken aan”, vervolgt ook Mark Van Eenooghe van de dorpsraad Schendelbeke.

“Vlak na de lenteschoonmaak zal de dienst Milieu dan ook met een nieuwe campagne starten, gericht op sluikstort en achtergelaten hondendrollen, die overal een probleem vormen”, aldus nog schepen Duwyn.

Zaterdag

Er zijn verschillende vertrekpunten in Geraardsbergen. Na een korte briefing en de groepsindeling trekken we langs straten en pleinen voor een grote lenteschoonmaak.

Alle helpers worden getrakteerd op een broodmaaltijd achteraf.-

Wie nog wil meehelpen, kan nog altijd terecht bij haar/zijn dorpsraad.

Hieronder een lijst van de deelnemende dorpsraden:
Overboelare
Ophasselt
Schendelbeke
Zarlardinge
De weverij
Goeferdinge
Waarbeke
Moerbeke-Atembeke
Grimminge
Nederboelare
Den Achterhoek

De contactgegevens zijn terug te vinden op de website van de stad: www.geraardsbergen.be => tabblad dorpsraden.

Een organisatie van de verenigde dorpsraden en bewonersplatforms, in samenwerking met ILVA en de stad Geraardsbergen.
Meer info: sarah.lequeu@geraardsbergen.be