Lang en Gelukkig: een voorstelling door de leerlingen hogere graad muziek, woord en dans van de SAMWD Zottegem.

DDL zottegem kunstacademies thaetervoorstelling lang en gelukkig (20)
Zottegem, 1803/2017 ‘Lang en gelukkig’ is een stuk geschreven door Don Duyns voor het Ro theater in Rotterdam en  vond plaats op vrijdag 10   maart 2017 om 20u00 en op zaterdag 11 maart 2017 om 15u00 in GC De Kluize te Oosterzele. Het is een muzikaal sprookje, maar allesbehalve een klassiek sprookje. In grote lijnen wordt het verhaal van Assepoester verteld.

DDL zottegem kunstacademies thaetervoorstelling lang en gelukkig (19)

Het verhaal:
Assepoester heeft haar moeder verloren en ze woont samen met haar eenzame vader De Baron en het trouwe hulpje Knoop, die verliefd is op Assepoester. De baron heeft een nieuwe vrouw laten komen uit Rusland, Irma Zonderboezem en zij komt toe met haar vreselijke dochters: Paris en Hilton. Ondertussen is er natuurlijk ook nog een Prins die van zijn moeder de Koningin een vrouw moet zoeken door een bal te organiseren. En dan heb je nog Roodkapje, de boze Wolf, Jagers vrouwen 1 en 2 een fee, Klein duimpje, lakei Anna en Wilhelm de stylist van de prins die het geheel allemaal wat specialer maken. Want niets is zoals in het originele sprookje: De prins wordt verliefd op zijn stylist, Assepoester op Knoop, Roodkapje op de Wolf Klein Duimpje wordt geadopteerd door de Fee en Irma Zonderboezem Enzovoort… Het is een komedie die onze Hogere Graad Woordleerlingen in zijn volle karikatuur, met de nodige humor zullen proberen neer te zetten.
Regie: Ruth Bastiaensen
Regie assistentie: Kris Van de Weyer, Jelle De Grauwe, Hans Depelchin
Coördinatie Muziek: Flore Vankeirsbilck
Coördinatie Dans: Evelyne Vlassenbroeck
Vormgeving: Anneleen De Causmaecker
Techniek: Peter Lievens, Dieter Claeys, Ruth Bastiaensen
DDL