Helikopter Belgische Luchtmacht op de markt in Zottegem

image003

Zottegem, 27/03/2017: Persbericht – Op 28 maart 2017 zal er een helikopter van de Belgische Luchtmacht te zien zijn op de markt in Zottegem in de marge van de 3-daagse van De Panne, laat burgemeester Jenne De Potter weten die hiervoor de nodige afspraken heeft gemaakt.  

 De Belgische Luchtmacht komt af en toe in beeld bij reportages over opdrachten, of het nu gaat over hun inzet boven Irak en Syri ë, de beveiliging van het Beneluxluchtruim, het redden van drenkelingen in zee met onze SeaKings enz… Toch merken we dat het merendeel van de bevolking de luchtmacht niet zo goed kent. En onbekend is onbemind….

 Daarom probeert men vanuit Defensie zo veel mogelijk visibiliteit te cre ëren voor Defensie en voor de Luchtmacht in het bijzonder. Dit doet men door onder andere aanwezig te zijn op niet luchtvaartgerelateerde evenementen, zoals dinsdag in Zottegem tijdens de 3daagse van De Panne.

Op dinsdag 28 maart brengen we een heuse A109 helikopter naar de markt van Zottegem. Die zal opgesteld worden vanaf 13.00 uur. Het grote publiek, de jongeren van de omliggende scholen en de vele wielerfanaten kunnen dan kennis maken met dit toestel.

In 2017 rekruteert Defensie meer dan 1160 nieuwe personeelsleden met meer dan 80 verschillende profielen. Defensie biedt een grote diversiteit aan jobmogelijkheden, unieke jobs (zoals jachtpiloot) en heel wat studiemogelijkheden.

 Burgemeester hoopt op een groot volksfeest bij de aankomst van de eerste rit van de 3-daagse: “het belooft mooi weer te worden, een sportief spektakel met veel toprenners, een selectief parcours en ongetwijfeld een grote publieke belangstelling die onze stad in de kijker zal zetten.   Deze demo-helicopter kan een extra attractie vormen.”