Balegemnaar Zaougui geeft lezing in Bib Scheldewindeke

chams-eddine-zaougui_koen-broos
Balegem, 28/03/2017: Op dinsdag 25 april om 20 u geeft Balegemnaar Chams Eddine Zaougui een lezing over ‘Dictators, een Arabische geschiedenis’, in bib Scheldewindeke. Hij is Arabist en journalist. Sinds de start van de Arabische opstanden schrijft Zaougui analyses voor De Standaard.

Sinds het uitbreken van de Arabische opstanden in 2011 gaat het van kwaad tot erger in de regio. Arabische dictators hadden ervoor gewaarschuwd dat er zonder hun harde hand chaos zou heersen. In zijn lezing haalt Chams Eddine Zaougui die stelling onderuit. Hij ontrafelt hoe Arabische machtskunstenaars het Midden-Oosten hebben gevormd tot wat het vandaag is: een sociaal en politiek mijnenveld waar democratie moeilijk kan gedijen. Deelnemen kost 5 euro. Inschrijven via bib Scheldewindeke, 09 / 362 81 17, bibliotheek@oosterzele.be.

(R17)