KA Geraardsbergen koopt ultramodern spuittoestel aan voor leerlingen ‘ Schilderen en Decoratie’

KA Gereerdsbergen verfindustrie foto.JPG

Geraardsbergen, 29/03/2017: In samenspraak met de directie van het KA Geraardsbergen kocht de afdeling ‘Schilderen en Decoratie’ een indrukwekkend industrieel spuittoestel aan om muren en oppervlaktes te verven. Technisch Adviseur Koen Slagmulder is heel tevreden: ‘De leerlingen kunnen hierdoor diverse air- en spuittechnieken leren. Deze specifieke technieken maken onderdeel uit van het leerplan van de derde graad en hiermee spelen we ook helemaal in op de technieken die gevraagd worden in de professionele industrie.’

Ook schilderleerkracht Dieter Guldemont is tevreden met het nieuwe toptoestel: ‘ Het is een combinatietoestel die zowel luchtloos als luchtaangedreven kan werken. Dit wil zeggen dat men zowel snel zware, dikke verven kan aanbrengen over zeer grote oppervlaktes maar ook kan werken met kwalitatieve topverven of lakken. Spuiten is echt wel de toekomst van de verfindustrie want het rendement ligt heel hoog en daarom is het ook zo belangrijk dat onze leerlingen dit aanleren.’