Oudenaarde: westkant van de markt is klaar voor gebruik

oudenaarde IMG_2258

Oudenaarde, 29/03/2017 : Een  deel van de Markt is opnieuw open.  De nieuw-aangelegde westkant van de Markt (van aan de Hoogstraat tot aan het rond punt Minderbroedersstraat) is ondertussen uitgehard en klaar voor gebruik. Deze week nog zal de aannemer de verkeerssignalisatie aanbrengen zodat alles wettelijk in orde is om dit stuk de dag na de Ronde, op maandag 3 april vanaf 8 uur, open te stellen voor het verkeer!  

Schermopname (115).png

Wat betekent dit?

Komende van het Tacambaroplein kan je opnieuw via de Hoogstraat en de Markt doorrijden richting Minderbroederstraat.

Komende van de Minderbroedersstraat kan je de parking op de Markt bereiken (bestemmingsverkeer). Verder doorrijden is niet mogelijk. Het marktplein (zuidkant) wordt namelijk in twee afgescheiden delen opgesplitst zodat het niet langer mogelijk is om van de westkant naar de oostkant van de Markt te rijden (of omgekeerd). Dit om te vermijden dat het marktplein opnieuw een groot rond punt wordt dat ook doorgaand verkeer naar het centrum van de stad trekt.

Komende van de Broodstraat kan je de Markt oprijden en opnieuw verlaten via de Nederstraat en de Einestraat (opgelet: in een latere fase worden Einestraat en Nederstraat nog eventjes afgesloten in functie van het archeologisch onderzoek).

De vroegere doorgang tussen Markt en stadhuis blijft dicht.

Jelle Didier,
Communicatie Stad Oudenaarde

oudenaarde IMG_2259