Leefboerderij De Kanteling Herzele pilootproject voor Streekmotor23

profielfoto streekmotor23 Ruben tong 2

Herzele, 29/03/2017:  Vzw Leefboerderij De Kanteling Herzele werd enkele weken geleden gecontacteerd met het fijne nieuws dat ze  weerhouden werden als pilootproject voor streekmotor23. Streekmotor23 is een nieuw streekfonds in Zuid-Oost Vlaanderen, een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen.  

STREEKMOTOR23Logo

Het streekfonds verzamelt gelden bij overheden, verenigingen en bedrijven binnen het werkingsgebied Zuid-Oost Vlaanderen en schenkt deze dan aan projecten die zich inzetten voor kwetsbare groepen. Een andere voorwaarde is dat de natuurrijke omgeving ingezet wordt als hefboom voor het project. Elke vereniging binnen de 23 steden en gemeenten tussen Aalst en Kruishoutem die voldeed aan de voorwaarden, kon zich kandidaat stellen.
Uit de tientallen aanvragen werden er twee pilootprojecten weerhouden…. nl De Kleppe in Everbeek en vzw Leefboerderij De Kanteling in Herzele.

“We zijn heel fier dat we de vzw en de gemeente Herzele, die partner is in dit verhaal, kunnen vertegenwoordigen”, reageert Xavier Pevenage namens De Kanteling. ” Concreet dienden we een project rond fruitverwerking in…  Dit was sowieso gepland in de komende jaren én paste blijkbaar perfect in de beoogde doelstelling van Streekmotor23.”

13254348_10153486274602541_500872346310438366_n

“Zo zullen we naast het telen en verwerken van eigen fruit, op zoek gaan naar fruitoverschotten bij buren, sympathisanten en warenhuizen om ook die vervolgens te verwerken. Op ons wenslijstje staat de aankoop van tal van aangepast fruitverwerkingsmateriaal (schillers, ontpitters, fruit- en oliepersen, fruitmolens), maar ook een ruime picknickbank voor 16 pers, frigo en diepvries, plantmateriaal, tunnelserre, kleine oven en kleine roomijsmachine.”

A5 logo de kanteling

“Nog concreter wordt het als we het over de financi ële kant van de zaak hebben. Het project werd ingediend ten bedrage van 10000 euro.  5000 euro dienen we zelf op te halen en dit bedrag zal verdubbeld worden door Streekmotor23. Voor het zelf op te halen bedrag kunnen we gebruik maken van een online donatieplatform op de streekmotor23-website.”

“Iedereen die er een gift doet ontvangt een fiscaal attest (vanaf 40 euro), omdat de Koning Boudewijnstichting mee in het verhaal zit. Gezien de extra verdubbeling door Streekmotor23, is elke euro er dus twee waard. In de eerste week van onze campagne dienden we familie en vrienden warm te maken met de bedoeling de donatiecampagne op te starten (lees : de nul euro van de teller halen.”

De actiepagina  is terug te vinden via  http://www.streekmotor23.be/project/6659. Je vindt er extra info en het dondatiefilmpje van De Kanteling.  Tevens bestaat de mogelijkheid om er rechtstreeks een donatie te doen via het online platform.