Hypothecair lenen wordt overzichtelijker

economie-en-geld-www-debeiaard-com-2

Algemeen, 29/03/2017: Vanaf 1 april, dit is geen grap, wordt een hypothecaire lening afsluiten veel overzichtelijker. Vanaf dan  zijn alle banken verplicht om duidelijker aan te geven welke bijkomende, maar veelal verborgen kosten er vast hangen aan het afgesloten hypothecair krediet.  

Een woonlening omvat ook andere verzekeringen,  met zeker een brandverzekering. De ontleners zijn dan voor de looptijd van hun afbetalingen gebonden aan dure verzekeringen, waardoor schijnbaar goedkoop hypothecair krediet uiteindelijk heel duur wordt. Europa legde de banken op, om vanaf 1 april een compleet overzicht te bieden bij het afsluiten van een hypothecair krediet met vermelding van alle verplichte kosten en verzekeringen. Economie minister Kris Peeters verplicht de banken en financi ële instellingen om vanaf 1 april de dossierkosten te beperken tot maximum 500 euro. Ook dossierkosten voor herfinanciering en overbruggingskrediet worden aan banden gelegd. Goede zaak omdat  in dergelijke gevallen te veel misbruik werd gemaakt van onvoorziene situaties.

FDS