Lezing over wijnland Zuid-Afrika in Oosterzele

DDL davidsfonds oosterzele gido van imschoot 1
Oosterzele, 03/04/2017:  Op donderdag 27 april organiseert  Davidsfonds Oosterzele een lezing in over het historisch en modern wijnland Zuid-Afrika.  De voordracht wordt door Gido van Imschoot gegeven, hij is auteur, journalist en wine writer.  
Geen enkel wijnland in de overzeese gebieden maakt zo een intense revolutie door als Zuid-Afrika. Het mooie regenboogland kent een  indrukwekkende geschiedenis waarin wijn een belangrijke rol speelt. Tijdens deze wijnavond maken we kennis met de geschiedenis van  Zuid-Afrika en de laatste tendensen op wijnvlak. De lezing gaat gepaard   met een degustatie van 6 wijnen van de nieuwe generatie  wijnbouwers. Wie onze vorige wijnavonden met Gido Van Imschoot (pas terug van een studietrip naar Zuid-Afrika) weet dat het een  boeiende avond wordt met prachtige beelden, gastronomische tips, cultuur, natuur en geschiedenis.
DDL davidsfonds oosterzele gido van imschoot 2

Gido van Imschoot

Ik ben geboren enkele weken voor de wijnoogst van 1957 en groeide op in het Veurnse achterland, waar mijn vader op zondag de betere fles  wijn op tafel zette.Na een leerrijke jeugd en een diploma Orthopedagogie, kwam de zin naar het culinaire terug de kop op steken. Ik volgde  vormingscursussen en degustaties en bracht het tot “Maître Sommelier en Vins de France”. Daarmee was de honger naar wijnkennis nog niet  gestild: in 1994 behaalde ik de titel “Sommelier Wijnen van de wereld”, in 1998 werd ik “Wereldwijnmeester” en in 2002 behaalde ik het
“Advanced Certificate” bij de WSET, The Wine & Spirit Education Trust in Londen.
Vermits wijn niet langer een West-Europees onderonsje
is, trok ik naar Zuid Afrika, Chili, Argentini ë, Nieuw Zeeland en Australi ë op zoek naar nieuwe ervaringen en kennis.  In 2005 werd mijn eerste boek voorgesteld ‘Terug naar de Wijngaard’. Intussen zijn 6 boeken gevolgd, waaronder 2 boeken over Champagne,
harmonie wijn en gerecht, Piemonte en een boek over Belgische wijn. In 2012 werd ik Europees Ambassadeur van de Champagne en recentelijk  kreeg ik de Persprijs in de Gemeente Lichtervelde voor. En aldus kon ik van mijn passie mijn beroep maken.

Praktisch

Donderdag 27 april 2017,  om 20 u. in GC De Kluize.
Voordracht met degustatie: 25 Euro; leden 20 Euro
Voordracht zonder degustatie: 8 Euro; leden 6 Euro
Inschrijving voor 24 april per e-mail en overschrijving.
davidsfonds.oosterzele@telenet.be
Overschrijving op rek.BE90 6528 3466 0632
Inschrijving is pas definitief NA betaling.