Nieuwelingen Bachte-Maria-Leerne: Toon Stippelmans behaalt eerste zege.

sized_1-RUDY0695

Bachte-Maria-Leerne, 09/04/2017. Zaterdag waren de nieuwelingen te gast in het zonnige Bachte-Maria-Leerne bij Deinze. Met 112 renners verschenen ze aan de start. De renners moesten 9 ronden, van 6,800 kilometer afleggen, goed voor een totaal afstand van 61,2 kilometer.

sized_1-RUDY0579

Vanaf ronde een moeten er al heel wat renners het peloton laten gaan, ze leggen er een verschroeiend tempo op na. Twee renners kunnen ontsnappen aan het peloton, Toon Stippelmans en de Nederlander Wouter Hopmans.

sized_1-RUDY0568

De 2 leiders nemen snel een bonus van 30 seconden, door het afstop-werk van de ploegmaten Yente Van Lierde, Ben Squire, Joost bekaert, Brent Beeckman, Jenno Berckmoes,   Axandre Van Petegem en Elias Wynant   ( WOOP ) van Toon Stippelmans. In het peloton proberen Thomas Martens, Tomas De Neve naar de 2 leiders toe te rijden maar de renners van Wielerclub Onder ons Parike reageren op elke ontsnapping.

We gaan de laatste ronde in met een voorsprong van 1 minuut 25 seconden voor de 2 leiders, Toon Stippelmans kan zijn kompaan Wouter Hopmans ( NED ) nog achter zich laten en neemt zo zijn eerste overwinning van het seizoen.

Uit het peloton zijn nog 3 renners kunnen ontsnappen, Yente Van Lierde stevent af naar een 3de plaats, maar door een schakelprobleem verliest hij een podium plaats, en wordt 4de achter Tomas De Neve.

sized_1-RUDY0791

Uitslag:

1 Toon Stippelmans — 2 Wouter Hopmans ( NED ) — 3 Tomas De Neve — 4 Yente Van Lierde — 5 Robbert Rasenberg ( NED ) — 6 Jenno Berckmoes — 7 Ben Squire — 8 Devin Van Zande — 9 Siebe Deweirdt — 10 Brent Beeckman.

Schietecatte Rudy