’t Uilekot Herzele: komende activiteiten

uilenlogo_web

Zaterdag 15/04/2017, 20u, Spelletjesavond Eco & Fair
Zondag 16/04, 15u tem 24u: Rock- en grungecaf é
Woensdag 19/04, 12u tem 16u: Eetfestijn ‘Lammeke Zoet’ & vissersmuziek
Oproep:  Vrijwilligers Tuinwerkgroep gezocht
Maandag 01/05, boekverkopers Feest van het Boek

Zaterdag 15/04, 20u, Spelletjesavond Eco & Fair

De winkel Eco&Fair organiseert op zaterdag 15/04 een spelletjesavond in ’t Uilekot. De inzet van de spelen zijn cadeaubonnen van Eco&Fair (€5, €15 of €25) die je kan inwisselen voor de (h)eerlijke producten uit deze winkel. Iedereen kan er vanaf 20u terecht om op een gezellige manier allerlei gezelschapsspelen te spelen: kaarten, schaken, pokeren, … Tussendoor kan je genieten van een hapje, een drankje en een streep muziek. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele. www.uilekot.org

Zondag 16/04, 15u tem 24u: Rock- en grungecaf é

Op paaszondag is het kermis in Herzele en ’t Uilekot zet dan vanaf 15u haar deuren wagenwijd open. We draaien grunge- en rockmuziek en verwelkomen om 16u dichter-troubadour Peter Holvoet-Hansen. Hanssen gaat ook richting kermis om de voorbijgangers op de Groenlaan een gedicht voor te lezen.

Woensdag 19/04, 12u tem 16u: Eetfestijn ‘Lammeke Zoet’ & vissersmuziek

Naar jaarlijkse traditie serveert ’t Uilekot tijdens de Herzeelse jaarmarkt Lammeke Zoet, gerookte haring op de barbecue aan €7. Vlees- of veggiealternatief is er ook aan €10. Op voorhand reserveren is nodig, want op is op: uilekot@skynet.be of via 053/62 64 36.

Vrijwilligers Tuinwerkgroep gezocht

’t Uilekot nam na 11 jaar het initiatief om haar huidige tuin en infrastructuur te vernieuwen. Eind maart werden hierin de eerste stappen gezet, mede dankzij de financi ële input van de MFL-actie (Muziek Financiert Leven t.v.v. 8 Herzeelse goede doelen) die eind 2016 op poten werd gezet door Radio Star, OCMW Herzele en Gemeente Herzele. Het teveel aan takken werd afgevoerd, de kruidenhopen werden verwijderd en de gerecupereerde plantjes krijgen momenteel hun herbestemming in ijzeren plantenbakken. Enerzijds omdat de kruidenhopen uitgebloeid en uitgegroeid waren, anderzijds om het werkvriendelijker te maken voor de vrijwilligers, aangezien deze 1 meter hoog zijn en dus ook de rug meer sparen. De tuinwerkgroep bestaat uit een groep vrijwilligers die zich af en toe engageert tot tuinonderhoud. We hopen zo de tuin op korte (en langere) termijn nog aantrekkelijker te maken voor bijen, vlinders en vogels.

Al wie graag zijn kennis over tuinen wil delen met anderen en/of graag met de vingers in de aarde wroet kan zich aansluiten tot deze tuinwerkgroep. Deelname hieraan kan uitgroeien tot een lange termijninzet waarbij je regelmatig in overleg gaat met de anderen van de werkgroep, je zelfstandig of gezamenlijk in de tuin werkt tot eventueel het organiseren van tuingerelateerde activiteiten (kruidencursus, koken,…). Sporadische deelname kan uiteraard ook, want een uitgebreide kennis van planten en beheer is geen vereiste, wel de goesting om er gezamenlijk in te vliegen.

Wil je de sfeer eens komen opsnuiven? Wil je vrijblijvend een uurtje tot halve dag komen helpen? Iedereen (jongeren, buren, gepensioneerden, werklozen, …) is welkom en kan contact opnemen met Sarah Hutse door ofwel te bellen naar 053/62 64 36 of te mailen naar uilekot@skynet.be Je kan ook gewoon eens binnen springen in ’t Uilekot, Groenlaan 39, 9550 Herzele.

Boekverkopers Feest van het Boek

Op maandag 1 mei organiseert ’t Uilekot in kader van Lezen in de Lente een tweedehandsboekenmarkt. Tijdens het Feest van het Boek kan het publiek naast auteurslezingen (Annelies Verbeke, Jeroen Olyslaegers,…) ook terecht op de boekenmarkt die op het buitenterrein doorgaat. Wie interesse heeft om hier aan deel te nemen, kan dit gratis, maar moet zich wel aanmelden via uilekot@skynet.be Je dient zelf in te staan voor een stoel en tafels. Je kan een houten chalet gebruiken om jouw stand in op te stellen. Meer info over het programma via www.lezenindelente.be

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele. www.uilekot.org

X