Proficiat Greg, met je eerste “monument”

17858516_1153661938095796_1040338574_o

Algemeen, 09/04/2017: We  gunden het Tom Boonen zeer zeker, maar uiteindelijk wees de wedstrijd uit dat vandaag niemand beter was dan Greg Van Avermaet. Dikke proficiat met je overwinning in Parijs-Roubaix Greg!

Drie wielrenners (waaronder Avermaet) begonnen de kat uit de boom te kijken eens ze op de piste van Roubaix kwamen. Stybar probeerde zich bovenaan de piste te positioneren, maar een lepe Van Avermaet liet hem een lengte voorsprong nemen en nestelde zich in het wiel.

Door het tactische spel hadden ze niet gezien dat twee doorvlammende achtervolgers dichterbij kwamen en plots in hun wiel zaten. Van heel ver werd dan maar de sprint op gang getrokken, maar tegen de overmacht van een controlerende Van Avermaet was geen kruid gewassen.

Een verdiende winnaar. Tom Boonen wint niet zijn laatste Parijs-Roubaix, maar heeft toch mee het mooie weer gemaakt.

 

X