Regiorensters aan het feest in Veldegem

dddd

Veldegem, 10/04/2017:  In Veldegem stonden zondagmiddag 41 dames nieuwelingen en 23 dames junioren aan de start voor een wedstrijd over 13 rondjes van 4,3km. Zij mochten dit doen onder een stralende zon, onder de nieuwelingen verscheidene rensters uit onze regio. Bij de junioren ontbraken er een aantal toppers, o.a. de nationale selectie, die in Nederland aan de slag waren in een rittenwedstrijd. Desalniettemin trokken de dames heel heftig van start, reeds na de eerste ronde waren er enkele meisjes die er onherroepelijk uit moesten. Nadien kalmeerde het peloton en zakte de snelheid, maar voor een aantal bleef het toch te snel gaan en de spreekwoordelijke achterdeur bleef open staan. In de laatste rondjes werd de gashendel terug opengedraaid en zo werd toch een gemiddelde van 35 km/h gehaald.
Onze regiorensters hebben zich getoond. De Oosterzeelse meisjes Luna Renders (Keukens Redant) en Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT) waren steeds in de voorste gelederen te bespeuren waar ook de Brakelse Maaike Vanderstraeten (WOO Parike) zich liet opmerken. Op een biljartvlakke omloop met slechts een handvol bochten was er geen ontsnappen mogelijk en na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd trok een groep van 46 naar de laatste rechte lijn voor een massasprint. De Clercq vertrok op kop maar toen zij van links en rechts werd ingesloten werd de angst om te vallen groter dan de drang om te winnen.

Tweedejaars Renders en Vanderstraeten stormden echter recht naar de meet met bij hen juniore Castrique, Renders vloerde het ganse peloton, inclusief de junioren die nochtans met een groter verzet rijden en werd zo de verdiende winnares. Zij onderstreepte hiermee haar prima conditie. Vanderstraeten haalde mooi de tweede plaats bij de nieuwelingen, de Wetterse Gemke De Rocker (Rudyco Papillon CT) reed een heel sterke sprint en werd vijfde, De Clercq moest vrede nemen met een dertiende stek, de Everbeekse Kirin Punnewaert (WOO Parike) kon zich ook handhaven en werd als 19de afgevlagd.

Volgende afspraak voor onze regiorensters dinsdag 11/4 in Ursel voor het PK TT waar zij vanaf 13u starten voor een tijdrit over 10,2km. Grote favoriete is terug Luna Renders, nadat zij enkele weken terug in de testtijdrit in Montenaken de tegenstand ver achter zich liet lijkt enkel pech of een volledige off-day haar van de provinciale titel te kunnen houden. Veel meer strijd mag er verwacht worden voor de overige podiumplaatsen. Katrijn De Clercq liet in Montenaken zien dat zij ook een goed tijd over 10km kan neerzetten, Gemke De Rocker moest daar op het laatst verstek geven wegens ziekte, maar er zijn zeker nog andere podiumkanditaten. Wie het zelf wil meemaken en dinsdagnamiddag vrij is: afspraak op het vliegveld in Ursel kort na de middag. (GDC)